Hallaryd bjuder på det lilla extra under hetaste helgen

Hallaryd Artikeln publicerades

Livemålningar och svängig rockabilly. Både nytt och gammalt dyker upp i samband med Hallarydsdagen.

Road Rockers kommer tillbaka till Hallraydsdagen och kliver upp på stora scenen för att avrunda festen.
Foto: Pontus Steneros
Road Rockers kommer tillbaka till Hallraydsdagen och kliver upp på stora scenen för att avrunda festen.

Först gnyddes det över att Älmhult slår på stora trumman och kör sin festival samtidigt som Hallarydsdagen. Men nu är stridsyxan nergrävd, och den 31:a upplagan av årliga Hallarydsdagen hålls parallellt med Världens hem-veckan inne i huvudorten.

Dessutom är det en del andra publikdragare samma helg. Ikeas 60-årsjubileum med underhållning, tävlingar och aktiviteter i varuhuset och Brasserie Goaroijes öl-festival är två andra tillställningar som konkurrerar om uppmärksamhet. Schemat är med andra ord fullproppat första helgen i juni.

– Det är förstås olyckligt med den här kollisionen men vi har också något speciellt att bjuda på, säger Thomas Dahl i arrangörskommittén för Hallarydsdagen.

Rockabillybandet Road Rockers, med rötterna i bygden, är tillbaka för fjärde året och ger två spelningar. Annars är det en del nyheter och lite artister som inte uppträtt tidigare i Hallaryd.

– Det ska bli spännande med konstnären Ola Arvén, som varit iväg i bland annat Kina och haft utställningar. Han kommer att måla live under dagen, så folk kan följa när hans verk växer fram, fortsätter Thomas Dahl.

Byamarknaden i Hembygdsparken lockar med underhållning för både stora och små. Här finns veteranmotorer, ponnyridning, ballongkonstnär, fiskedamm, backklättring, ansiktsmålning, tombola, chokladhjul samt konstutställning i hembygdsgårdens vackra miljö.

Givetvis finns det gott om möjligheter att stilla hungern med nygräddad våffla, varmkorv eller grilltallrik.

På scenen står ett antal olika artister och i fikatältet underhåller Kronobälgarna.

Ola Arvén var varuhuschef på Ikea i Perth, Australien. Sedan blev han konstnär i stället. Nu målar han live under Hallarydsdagen.
Foto: Lena Gunnarsson
Ola Arvén var varuhuschef på Ikea i Perth, Australien. Sedan blev han konstnär i stället. Nu målar han live under Hallarydsdagen.

Fakta

Hallarydsdagen

När: Lördagen 2 juni, 10-17.

På Hembygdsparkens stora scen: 10.00: Invigning av Hallarydsdagen och hantverksmarknaden. 11.00: Road Rockers, rockabilly. 12.30: Hallaryds kyrkokör. 13.00: Hallaböke kammarorkester. 14.30: Briggen tre bröder, ”Visor i vått och torrt”. 16.00: Vinstdragning, Hallarydsmärket. 16.15: Road Rockers.

I sockenstugan: 10-16: Artisten Ola Arvén ställer ut sina alster och målar live. 10.30 och 15.30: Vidar Lundbeck berättar om ”Forna tiders Hallaryd i helg och söcken” utifrån David Ralsons Väggmålning.

Arrangörer: Hallaryds sockenråd, Hallaryds IF, Hallaryds Hembygdsförening och Betelkyrkan.

Visa mer...