Inbrott i handelsboden - igen

Häradsbäck Artikeln publicerades

Handelsboden i Häradsbäck har återigen utsatts för inbrott. Tillvägagångssättet är identiskt med förra gången tjuvar slog till.

– Det är så surt, säger Mette Adolfsson.

Med en vinkelslip tog sig tjuvarna in i kassaskåpet i Häradsbäcks handelsbod.
Foto: Andreas Westergren
Med en vinkelslip tog sig tjuvarna in i kassaskåpet i Häradsbäcks handelsbod.

Vid tvåtiden på natten mot torsdagen bröt sig tjuvar in i handelsboden. De tog vägen via den påbörjade nybyggnationen på baksidan och har sedan brutit upp en vägg in till utrymmet där kassaskåpet står.

– De gjorde precis på samma sätt när vi hade inbrott senast så jag misstänker ju att det är samma personer den här gången, säger Mette Adolfsson, ordförande i Härlunda intresseförening.

Kassaskåpet fick tjuvarna upp med hjälp av en vinkelslip, som de ”lånade” av hantverkarna som jobbar med handelsbodens utbyggnad.

– De stal också verktyg för ungefär 15 000 kronor, berättar Mette Adolfsson.

Med sig fick gärningsmännen också kontanter som förvarades i kassaskåpet. Hur mycket vill Mette Adolfsson inte berätta. Tjuvarna försökte också stjäla varor från butiken: cigaretter, tandkräm, schampo och tuggummi. Men när larmet gick fick tjuvarna bråttom och släppte stöldgodset.

Dessutom klipptes en rad kablar sönder, bland annat till nätverket. Kassahantering, spel och paketutlämning slogs därmed ut och handelsboden fick därför hålla stängt under hela torsdagen.

– Det här är ju inte vad vi behöver. Det ställer till med en massa merarbete. Vi har också ny personal och så hamnar de mitt i det här, säger Mette Adolfsson.

Inga misstänkta har gripits för inbrottet.