Öppen aktivitet i Ikea-huset

Älmhult Artikeln publicerades

Ikeas Aktivitetshus bjuder in till Öppet hus för både allmänheten och anställda. En dag i hälsans tecken tillsammans med lokala föreningslivet.

Lina Madar, Fredrik Åkesson och Sofia Roos på Aktivitetshuset vill knyta band med det lokala föreningslivet och få fler Älmhultsbor och Ikea-anställda på fötter.
Foto: Per Ohlsson
Lina Madar, Fredrik Åkesson och Sofia Roos på Aktivitetshuset vill knyta band med det lokala föreningslivet och få fler Älmhultsbor och Ikea-anställda på fötter.

I januari testades Öppet hus i anknytning till Ikeas egen idrottsanläggning. Onsdagen 29 november är det dags igen.

Nu vill Fredrik Åkesson och personalen på Aktivitetshuset nå fler och satsar därför på bredare utbud.

– Förra gången fokuserade vi på längdskidåkning, och det kändes kanske lite väl smalt. Speciellt som det var en snöfri vinter. Nu har vi bjudit in lokala föreningar och företag av olika sorter för att visa upp sig under en dag, berättar han.

Aktivitetshusets motionslokaler är skräddarsydda för Ikeas anställda med familjer, men kafeterian står dagligen öppen för allmänheten och här vill arrangörerna att folk ska mötas och inspireras.

– Vi har ju inget kommersiellt syfte med vår verksamhet. Gymmet och multihallen har generösa öppettider så att våra Ikea-medarbetare samt deras familjer ska ha möjlighet att träna. Därför ser jag det inte som att vi konkurrerar med exempelvis Friskis & Svettis eller Erika Personal training, som båda visar upp sig. Sedan kommer OK Elme, som i första hand satsar på orientering för folk i alla åldrar, och Elmhults SC, med inriktning på klassikergrenarna löpning, simning, cykel och skidor, också hit.

Även Magdalena Ohlin som driver Älmhult Yoga och en sportkedja finns på plats.

– Bland annat kommer ridklubben i Bockatorp och brukshundsklubben hit. Det blir alltså stor spridning – förhoppningsvis ska alla kunna hitta något, säger Fredrik Åkesson.

Fakta

Aktivitetsdag i Aktivitetshuset

När: Onsdagen 29 november. Från cirka 10.00 till 19.00.

Var: Ikea Aktivitetshus.

Vad: Öppet hus i kafeterian med förenings- och företagspresentation inom fritidssektorn.

Visa mer...