Analysen dröjer av vattnet i Moheda

Moheda Artikeln publicerades
Vattnet i Moheda, Torpsbruk och Lidnäs måste kokas.
Foto:Kent Skibstad
Vattnet i Moheda, Torpsbruk och Lidnäs måste kokas.

Det dröjer med analysen av vattnet i Moheda, Torpsbruk och Lidnäs. Därför rekommenderas invånarna att fortsätta koka sitt vatten.

Efter branden på ATA Timbers sågverk i Moheda misstänks det kommunala vattnet ha blivit förorenat. Invånare har uppgett att vattnet är missfärgat, luktar rök och har smak av bensin.

Alvesta kommun har därför skickat vattenprover på analys. Enligt det första beskedet skulle proverna vara klara under fredagen, men nu visar det sig att svaret på vattenproverna kommer först i nästa vecka.

Därför rekommenderas invånarna att fortsätta koka det vatten de använder till att laga mat och dricka. Dricksvatten finns att hämta från tank på parkeringen mittemot brandstationen i Moheda, Växjövägen alternativt från tappkran i Alvesta Hjärtenholmsvägen 14.

Det kommer också fortsatt att vara bevattningsförbud i Moheda, Torpsbruk och i Lidnäs. Fastighetsägare får inte vattna gräsmattor, tvätta bilen eller fylla på sin pool med kommunalt vatten. Anledningen är brist på vatten i vattentäkten i Moheda.