Försökte preja kvinna av vägen

Moheda Artikeln publicerades
Det var här vid ICA i Moheda som kvinnan först blev trakasserad av ett gäng killar i en svart BMW.
Foto:Henrik Nordell
Det var här vid ICA i Moheda som kvinnan först blev trakasserad av ett gäng killar i en svart BMW.

En kvinna i 30-årsåldern blev trakasserad och hotad av ett gäng killar utanför Ica-butiken i Moheda. När hon körde från platsen försökte de preja henne av vägen.

Polisen i Växjö fick i går in en anmälan om ofredande efter en händelse i centrala Moheda.

Vid 19-tiden på måndag kväll skulle en kvinna i 30-årsåldern handla på Ica-butiken. Utanför på parkeringen stod det ett gäng killar vid en svart bil av modell BMW.

När hon gick förbi började de ropa efter henne. Eventuellt har gänget använt någon typ av megafon.

– De skrek efter henne och sade bland annat "visa pattarna" och "hora". Det är för jäkligt att man som kvinna ska behöva uppleva sådant, att inte kunna röra sig fritt, säger sambon som har anmält händelsen.

Efter att kvinnan gått ut från butiken satte hon sig i bilen för att köra i väg. Då såg hon hur männen i BMW:n började följa efter henne, något som pågick under ett par kilometer.

De som satt i bilen uppges ha varit män i åldern 20-25 år. Det är dock oklart exakt hur många de var.

– De gasade ifatt hennes bil och försökte att preja den av vägen. Bilen körde upp jämsides och de tog bilder både på henne och på registreringsskylten. Det hela var mycket hotfullt.

– De försökte få henne att stanna bilen, men det slutade med att hon lyckades köra i väg, berättar sambon.

Hur känns det i dag?

– Min sambo känner sig väldigt otrygg och blev skärrad. Jag är mest arg, säger mannen.

Den svarta bil som killgänget körde i ska enligt uppgift ha setts tidigare i Moheda vid ett flertal tillfällen. Det är oklart ifall männen är bosatta i byn. Under gårdagen var de inte identifierade.

Polisen har valt att lägga ner ärendet direkt efter att anmälan kommit in. Motiveringen är att det inte är möjligt att utreda brottet.

– Det fanns inga spår eller några åtgärder man kunde göra för att brottet skulle klaras upp. Det fanns inga vittnen till händelsen. Skulle det dock dyka upp uppgifter som gör att en gärningsman kan misstänkas, då öppnas ärendet igen, berättar Bo Olsson vid Karlskronapolisen.