Knivbeväpnad 23-åring rånade Ica – slipper fängelse

Grimslöv Artikeln publicerades
Bild från Ica Näras övervakningskamera i Grimslöv när rånet skedde den 11 januari.
Bild från Ica Näras övervakningskamera i Grimslöv när rånet skedde den 11 januari.

Skyddstillsyn med särskild behandlingsplan. Det blir straffet för den 23-årige mannen som beväpnad med en kökskniv rånade Ica i Grimslöv i början av januari.

Domen är nu fastslagen efter rånet
Foto: arkiv
Domen är nu fastslagen efter rånet

Den 11 januari utsattes Ica Nära i Grimslöv för ett rån. En 23-årig man, som bor på orten, tog med sig en kökskniv hemifrån och drog en luva över huvudet med utklippta hål för ögonen.

Han steg in i butiken, hotade kassörskan och fick med sig cirka 3 000 kronor i kontanter samt några paket cigaretter. Mindre än en timme senare var rånaren gripen sedan polisen spårat med hund till hans fastighet.

Vid rättegången i Växjö tingsrätt berättade 23-åringen, som har erkänt rånet, att han vid denna tidpunkt kände sig orättvist behandlad av polisen eftersom han natten före rånet hade tvingats tillbringa natten i polisens arrest i Värnamo. När han kom hem till Grimslöv hade han drogabstinens och eftersom pengarna var slut bestämde han sig för att råna den lokala butiken.

Den utsatta kassörskan vittnade om att hon har mått dåligt och känt oro efter det inträffade.

Tingsrätten dömer nu 23-åringen, som tidigare är dömd för liknande brottslighet, till skyddstillsyn med krav på att genomgå en ”särskild behandlingsplan”. Rätten skriver i domen att om fängelse i stället hade valts som påföljd skulle ett år och sex månader ha dömts ut.

23-åringen ska även betala skadestånd på 14 400 kronor till den drabbade kassörskan.