Kränkningarna fortsätter

Alvesta Artikeln publicerades

Kränkningarna och psykningarna har blivit för mycket för elever på Alvesta transportgymnasium. Men Skolinspektionen har lagt ner ärendet.
– Det var som ett slag i ansiktet. Jag orkar inte mer nu, säger Jennifer Stensson som går sista året på fordon/transport.

I våras anmälde elever på fordon/transport på Alvesta transportgymnasium kommunen till Skolinspektionen. Man gjorde även en protestlista och krävde rektorns avgång. Som Smålandsposten skrev nyligen har Skolinspektionen lagt ner ärendet om kränkande behandling eftersom man anser att kommunen inte har brutit mot skyldigheten att motverka detta.
– Rektor Britt Ask Rydgårds agerande är fruktansvärt! Vi vill verkligen att hon avgår. Det har blivit värre och värre, säger Jennifer Stensson.
Eleverna upplever det som att verbala kränkningar och psykningar i form av att elever från Allbo lärcenter stirrar på dem, hånflinar och även puttar dem, har blivit mer och värre. Men rektorn tar dem inte på allvar, hävdar de.
– Vi känner oss hotade. Vi vill ha trygghet på skolan men vi mår psykiskt dåligt av det här, säger Sara Johansson.
– Det här ska inte tystas ner! Vi var hos rektor Britt på morgonen (läs måndag) och spelade in samtalet. När hennes telefon ringde gick hon och smällde igen dörren. Hon kom inte tillbaka till oss, säger Frida Nybeck och spelar upp samtalet för Smålandspostens utsända.
Det handlar om sex sju killar från Allbo lärcenter som trakasserar när de kommer för att äta på gymnasiet, men även när tjejerna är på Allbo lärcenter för att ha lektioner.
– Vi får faktiskt inte äta i fred. Kommer de får vi slänga i oss maten. Man vill knappt gå till skolan längre. Våra lärare stöttar oss, säger Angelica Danielsson.
Nu är tjejerna desperata. Skolarbetet blir lidande och därmed, i värsta fall, deras skolresultat.
– Det är för jävligt att man ska behöva ta ord som svennehora, fitta och slampa, säger Angelica Danielsson och skakar på huvudet.