Kraftig villabrand utanför Alvesta – misstänks vara anlagd

Alvesta Artikeln publicerades

Räddningstjänsten larmades till en brand i en byggnad utanför Alvesta under måndagskvällen. Väl på plats kunde man konstatera att fastigheten var helt övertänd.

– Vi har upprättat en anmälan om mordbrand, säger Emir Bajric, jourhavande förundersökningsledare vid polisen i Växjö.

Foto: Carl Carlert

Den första inringaren kontaktade SOS vid 22.40 och hen lade märke till branden men larmade om eld i naturen och hade skymtat det hela från riksvägen.

Bara en kort tid senare preciserades uppgifterna något, vid 23-tiden uppgav polisens ledningscentral att det rörde sig om en ”helt övertänd” villa eller gårdshus vid Lillekullen öster om sjön Spånen.

Strax innan 01.00 rapporterade Värends räddningstjänst att branden var under kontroll.

– Det är på sluttampen nu. Vi står bara och bevakar nu så det inte sprider sig till vegetationen. Men det är inte roligt för ägaren. Väldigt tråkigt, säger Nellie-Kim Millbourn, räddningschef i beredskap vid Värends räddningstjänst.

Enligt ägaren, som vid midnatt befinner sig ute på platsen, ska huset varit tomt.

– Ja, han menar att ingen ska ha befunnit sig i villan i natt, säger Nellie-Kim Millbourn.

Även insatsledaren på plats upplevde en- och en halv-plansvillan som obebodd då inga bilar fanns utanför fastigheten.

Växjöpolisen misstänker på måndagsnatten att branden är anlagd.

– Det finns ingen naturlig förklaring varför det börjat brinna på det sättet. Vi har spärrat av platsen och upprättat en anmälan om mordbrand, säger Emir Bajric.

Nu väntar en teknisk undersökning som förhoppningsvis ska fastslå brandens uppkomst. Den skulle genomföras under tisdagen och på kvällen kvarstår misstankarna om mordbrand.