Nu drar stationsbygget i gång på allvar

Alvesta

Första spadtaget är taget, i höst byggs stationen vid stambanan i Vislanda. Den 15 december börjar Krösatågen och Pågatågen att stanna.
– Det här är en del i att vara attraktivt, säger kommunalråd Mats Johnsson (M).

Artikeln publicerades 22 augusti 2013.

En stor jordhög, en rejäl spade för kommunalråd Johnsson och ett gäng glada förskolebarn med varsin plastspade såg till att arbetet med den nya stationen i Vislanda inleddes. I och för sig har man redan hållit på ett tag. Men det är först i vecka 36 som allmänheten kommer att märka att det är en station på gång med plattform och allt som hör till.
– Ja, vi har ju redan hållit på här i ungefär en månad, säger grävmaskinisten Magnus Tunell.
Stationen i Vislanda ingår i Trafikverkets satsning för ökade pendlingsmöjlig-heter i Skåne, Kronoberg och Blekinge. Vislanda är den fjortonde av sammanlagt sexton stationer som ska byggas.
Den 15 december ska den nya stationen stå klar, och då börjar tågen stanna i Vislanda igen.
– Det betyder mycket för Vislanda. Det är ju många som pendlar med bil hit, så det kommer nog att lätta. Det blir enklare att ta sig till och från Vislanda. Jag åkte själv tåg till mitt jobb i Alvesta härifrån. Men det är längesen nu, säger Vislandabon Ingegerd Löfdahl, som bevistade första spadtaget med maken Sture.
Mats Johnsson poängterade vikten av att tid-tabeller måste harmonisera med varandra så att det fungerar att pendla.
– Arbetspendlingen är viktig. Det tar tid innan folk vänjer sig vid tågen, men vi kan se att utvecklingen i Skåne har varit positiv.