Skadegörelse på flera bilar

Alvesta Artikeln publicerades

 

Under natten till tisdagen utsattes flera parkerade bilar i Alvesta för skadegörelse, uppger polisen.

Under tisdagseftermiddagen stod en bil med en krossad bakruta kvar på parkeringen.
Foto: Filip Bolmgren
Under tisdagseftermiddagen stod en bil med en krossad bakruta kvar på parkeringen.

Smålandsposten har vid flera tillfällen rapporterat om skadegörelse på Sjöparkens reseparkering i centrala Alvesta. Senaste i mitten på december blev ett 20-tal bilar sönderslagna under natten och nu har det hänt igen.

Någon eller några ska ha slagit sönder rutor på parkerade bilar i korsningen Sjögatan–Timmervägen vid Nettobutiken i Alvesta centrum.

– Det verkar inte som att något har stulits ur bilarna så det rubriceras som skadegörelse. Det verkar enligt anmälan röra sig om fyra-fem bilar som har fått fönsterrutorna inslagna, säger Anna Göransson vid polisens pressinformation i Malmö.

Skadegörelsen upptäcktes på tisdagsmorgonen och misstänks ha utförts någon gång under natten.

Hagart Valtersson (C) som är ordförande i samhällsbyggnadsnämnden menar att kommunen kommer behöva titta på en lösning för problemet.

– Ska vi ta betalt för en parkering måste man kunna förvänta sig att bilarna ska vara hela när man kommer tillbaka, säger han.

I nuläget finns det ett avtal med ett övervakningsbolag som då och då kontrollerar platsen.

Vad kan ni som kommun göra?

– Det första vi kan göra som kan ske med omedelbar verkan är att öka bevakningen så att övervakningsfirman kommer mer frekvent.

Alvesta Alternativet har tidigare lämnat in en motion om att utreda möjligheten att kameraövervaka platsen.

Hagart Valtersson sade i december då att det är svårt att få tillstånd för övervakning från länsstyrelsen efter enskilda skadegörelser.

– Men fortsätter det frekvent återkommande måste man ha ett digitalt övervakningssystem. I framtiden så måste man nog titta på det, säger han.

Tror du folk kommer sluta använda parkeringen annars?

– Ja, det är bara att gå till en själv. Man vill inte ställa på en parkering där man vet att det frekvent sker skadegörelse. Vi måste se till att det är tryggt.