Stor industri i konkurs - 40 anställda berörs

Vislanda Artikeln publicerades

Svets & Mekano i Vislanda AB har på egen begäran försatts i konkurs.

Bolaget har omkring 40 anställda och omsatte under det senaste räkenskapsåret närmare 67 miljoner kronor.

Företaget Svets & Mekano i Vislanda begärde sig själva i konkurs på måndagen.
Foto: Filip Bolmgren
Företaget Svets & Mekano i Vislanda begärde sig själva i konkurs på måndagen.

Bolaget driver en mekanisk verkstad och jobbar med bland annat laserskärning, kantpressning, svetsning, blästring, våtlackering och montering.

”Kunderna består av större industriföretag med verksamhet i såväl Sverige som utomlands”, står det i bolagets konkursansökan.

Advokat Anna Palmérus vid advokatfirman Vinge i Göteborg har av Växjö tingsrätt utsetts till konkursförvaltare. Konkursbeslutet togs strax innan lunch på måndagen.

– Vi lämnat in en konkursansökan till tingsrätten som de har godkänt helt enkelt, säger företagets vd, Per Eriksson till Smålandsposten.

Svets & Mekano i Vislanda AB har under en längre tid brottats med ekonomiska problem. Redan i mars förra året varslades omkring 20 anställda på grund av att man förlorat kunder.

– Även om företaget gått dåligt så finns det mycket bra kompetens här så jag hoppas att företaget kan drivas vidare på något sätt, säger han.

En av de anställda på företaget som önskar att vara anonym berättar att de anställda i nuläget inte har så mycket information.

– Skulle det visa sig att vi förlorar jobben så är det en arbetsmarknad där ute med bra tryck så det är inte nattsvart för någon, säger han till Smålandsposten.

– Men det är så pass nytt fortfarande och vi har inte blivit informerade på vad som gäller. Jag hoppas på någon form av rekonstruktion, fortsätter personen.