Trollkarl från Växjö trollar på kryssningsfartyg

Alvesta Artikeln publicerades

Växjötrollkarlen Fredrik Karlsson har ett minst sagt annorlunda uppdrag: Att uppträda på Viking Lines båtar mellan Sverige och Finland/Åland.
– Det är jättespännande!

Det var före jul som Fredrik Karlsson kontaktades av produktionsbolaget TWA som undrade om han ville ingå i den tio personer starka clown- och trollkarlsstyrkan.
Just nu är han på sjön, i samband med sportloven sedan blir det uppehåll till påsk då han och de andra underhållarna mönstrar på under en vecka igen.
– Om det går som planerat ska jag ut en månad på sommarlovet också.
Rutten är olika; Stockholm-Helsingfors, Stockholm- Mariehamn och Åbo eller bara till Mariehamn på Åland. Fredrik Karlsson kör en familjeföreställning som ingår i konceptet Ville Vikings magiska cirkus. De tio underhållarna jobbar på sammanlagt sju olika kryssningsfartyg.
– Barnen får vara delaktiga så mycket som möjligt och ha roligt. Vi har cirkusskola också där barnen lär sig lite enklare trolleritrick och att jonglera, säger Fredrik Karlsson som sedan sex år försörjer sig som trollkarl.
Den första perioden ombord blev Fredrik Karlsson sjösjuk men nu har han laddat med sjösjuketabletter.
Är det här det ovanligaste jobb du haft?
– Det är det längsta jobb jag haft, när jag går iland är jag väl hjulbent och gungar lite. Men mitt ovanligaste jobb var nog när jag var pausunderhållning mellan två hårdrocksband som spelade trash.