Två åtalas för filmad barnvåldtäkt i Alvesta

Alvesta Artikeln publicerades

Pojken misshandlades och slängdes ned på marken - därefter våldtogs han i ett skogsparti i Alvesta. Under torsdagen åtalas de två misstänkta för grov våldtäkt mot barn.

Brottsmisstanken mot de misstänkta är även barnpornografibrott, eftersom en sekvens av barnvåldtäkten filmats med mobiltelefon.

Rättegången är preliminärt utsatt till den 29 februari och den 2 mars. Hela förundersökningen är sekretessbelagd.

De båda misstänkta påstods från början vara 15 år och greps kort efter övergreppet, de har sedan dess varit frihetsberövade.

Smålandsposten har tidigare avslöjat att i vart fall en av de misstänkta gärningsmännen är över 18 år, uppgifter tyder på att han är 19 år gammal.

De båda misstänkta är medborgare i Afghanistan och nekar till våldtäkt. Migrationsverket har på tingsrättens fråga svarat att det i dagsläget inte går att bedöma om det finns hinder mot verkställighet av en utvisning.

– Jag måste ha ytterligare ett samtal med honom. Men så här långt har han nekat till anklagelsen, säger Tomas Malm, försvarare för en av de misstänkta.

Den utsatte pojken, liksom de misstänkta, bodde på ett boende för ensamkommande asylsökande barn i Alvesta. En av dem delade dessutom rum med den utsatte pojken som är betydligt yngre än de övriga på boendet.

Pojken har även berättat att en av gärningsmännen tidigare gjort närmanden som han i efterhand uppfattat som ett våldtäktsförsök. Det har skett inne på deras gemensamma rum.

Den åtalade våldtäkten ägde rum den fjärde januari i ett skogsparti. Pojken blev enligt egen uppgift misshandlad innan han utsattes för övergreppet.