Ungdomar fick tillsägelse - slog sönder boende

Alvesta Artikeln publicerades
En större polisstyrka ryckte under natten till fredagen ut till ett ungdomsboende i Alvesta, efter att bråk hade uppstått.
Foto:FREDRIK SANDBERG / TT
En större polisstyrka ryckte under natten till fredagen ut till ett ungdomsboende i Alvesta, efter att bråk hade uppstått.

En större polisstyrka ryckte under natten till fredagen ut till ett ungdomsboende på Rönnedalsvägen i Alvesta, efter att bråk hade uppstått.

– Vi fick in ett larm om att två ungdomar hade börjat bråka. De hade fått en tillsägelse och blivit sura, vilket fick till följd att de blev hotfulla och allmänt stökiga och slog sönder inredningen på boendet, säger Åsa Emanuelsson, pressinformatör vid Kronobergspolisen.

Händelsen inträffade strax innan klockan 03 i natt och resulterade i en större polisinsats.

– När våra patruller kom till platsen för att lugna ner ungdomarna, som är i 15-årsåldern, blir de ännu mer hotfulla och i samband med att de grips av polisen gör de våldsamt motstånd, säger Åsa Emanuelsson.

De två 15-åringarna grips till slut och förs till polisstationen i Växjö. Efter förhör släpptes de och fördes över till de sociala myndigheterna.

Det finns inga uppgifter om att någon skulle ha skadats fysiskt i samband med händelsen. Ungdomarna är misstänkta för skadegörelse, våld mot tjänsteman och våldsamt motstånd.