Annons

Fördomar mot Sverigedemokraterna

Replik • Publicerad 31 juli 2019
Detta är en opinionstext i Smålandsposten. Åsikter som uttrycks är skribentens egna.

Den politiskt korrekte herr Aronsson är en marionett i etablissemangets Sverige av i dag.

Jonas Aronssons insändare är ett utslag för hans egna fördomar mot Sverigedemokraterna. SD bedriver en seriös sakpolitik i stället för känslostyrt trams och viftande med färgglada flaggor, som andra partier ägnar sig åt.

Annons

Jonas Aronsson inleder insändaren på ett seriöst sätt men snart spårar det ur helt när Aronsson hittar på egna slutsatser och far med osanning. I tredje stycket kan han inte låta bli att brunsmeta SD inte en utan två gånger. Jag ­citerar ”i brunbräckligt vatten” och ”sina bruna spelpjäser”. Ju lägre debattklimat på insändar­sidan, desto fler kommunalråd från S som trycker på gilla-knappen på Facebook.

Sverigedemokraterna kräver att Sverige blir tuffare. Det finns ingen trovärdighet när man först kritiserar och protesterar mot diskriminering i andra länder, för att sedan betala ut vidlyftiga bistånd och stillasittande se på medan människor fängslats eller till och med döms till döden på grund av sin sexuella läggning.

I debattartikeln i SvD som Aronsson hänvisar till nämns inte hbtq över­huvudtaget. SD lokalt har ingen avvikande åsikt i frågan gentemot partiet. Att Aronsson sticker ut är föga förvånande när han inte tycker att vi i SD ska ha samma rättigheter och skyldigheter. Aronsson har helt rätt i att vi vill ­värna förföljda personer i biståndsländer. Själv tycker jag att det är märkligt att Aronsson inte alls vill det.

Aronsson tycker vidare att det är bisarrt att SD röstade nej vid voteringen om gymnasielagen 2018. Den åsikten får stå för Aronsson. Det är uppenbart att Aronsson själv lever i fablernas värld. Vi prisar inte utvisningar som Aronsson skriver utan har man fått ett avslag skall man lämna landet. Aronsson och hans gelikar vill öppna upp Sveriges gränser på vid gavel utan någon kontroll som helst. Vi inom Sverigedemokraterna vill inte ha in fler terrorister som Rakhmat Akilov. Att det ska vara så svårt att förstå.

Christer Svensson (SD)

Annons
Annons
Annons
Annons