Gäller inte längre högerregeln inne på en parkering?

Insändare Artikeln publicerades

Som bilist, busschaufförer samt gångtrafikant blir jag för var dag mer och mer konfunderad över två saker:

1) Gäller inte längre högerregeln inne på en parkering?

Nu menar jag inte ut från en parkering där utfartsreglen gäller.

Vi tar Samarkand som exempel. När jag stannar för att släppa ut de som kommer från höger inne på området så blir ofta de som kommer från höger väldigt förvånade samtidigt som bilisterna bakom mig lika ofta blir irriterade för att jag stannar.

Där vistas ganska många trafikanter per dygn så det är lite skrämmande att folk (inklusive jag) inte vet vad som gäller.

2) Det andra stället är två korsningar från Storgatans gångfartsområde.

Om jag kommer och kör på Västra Esplanaden, alternativt Kungsgatan, och passerar Storgatan så verkar många av Storgatans trafikanter tro att jag som busschaufför/bilist ska lämna gående/cyklister från Storgatan företräde. Men det är väl inget gångfartsområde på varken Kungsgatan eller Västra Esplanaden.

Visst hade jag kunnat ta reda på svaren till dessa frågor för mig själv men då jag tycker att det är viktiga frågor för oss alla slags trafikanter så önskar jag att dessa frågor lyfts fram så vi trafikanter får lära oss vad som gäller.

Mia Andersson, busschaufför/bilist/gångtrafikant

”Där vistas ganska många trafikanter per dygn så det är lite skrämmande att folk (inklusive jag) inte vet vad som gäller”, skriver Mia Andersson.
Foto: Pontus Lundahl/TT
”Där vistas ganska många trafikanter per dygn så det är lite skrämmande att folk (inklusive jag) inte vet vad som gäller”, skriver Mia Andersson.