I Växjötrafiken är det djungelns lag som gäller

Insändare Artikeln publicerades

Mia Andersson har i sin insändare den 12 november rätt med undran över högerregeln. Men nu är det Växjö, där gäller djungelns och dum-går-först-lagen.

Inte ens i Stockholm kör folk så huvudlöst och hänsynslöst som i Växjö, jag vet, har kört där i 40 år. På Samarkan kan man råka ut för de mest underliga saker hur folk kör, det gäller att vara på sin vakt, vet inte hur många gånger jag har mött bilar på fel sida, svänger i fel körbana med mera.

Dessutom har man en mycket underlig trafikplanering med allehanda konstigheter för att försvåra framkomligheten i byn. Att inte tala om alla olika hastigheter, man hinner knappt lyfta blicken från hastighetsmätaren om man vill köra lagligt.

Växjö har nog bland de sämsta trafikförhållanden jag känner till, parkeringseländet behöver vi inte ens nämna. Vad är det för byråkrater som bestämmer, är dom aldrig ute i trafiken?

Så Mia, antingen får du stå ut med folks oförstående blickar och fortsätta att följa reglerna med risk för att någon kör in i dig, eller köra efter fräckast går först, dom andra stannar säkert av rädsla för sin fina bil, men inte av rädsla för personskador.

Franz Daiss

Växjö har nog bland de sämsta trafikförhållanden, anser Franz Daiss.
Foto: FREDRIK SANDBERG / TT
Växjö har nog bland de sämsta trafikförhållanden, anser Franz Daiss.