Annons

På tal om floskler

Katarina Brännström har sällan läst mer floskler än i de cirkulärartiklar om välfärden, som S skrivit i sommar (Smålands­posten den 10 juli).
Insändare • Publicerad 19 juli 2019
Detta är en insändare i Smålandsposten. Åsikter som uttrycks är skribentens egna.

Med andra ord läser hon inte sina egna alster, som hon skickat till Smålandspostens opinionsidor de senaste åren. För där finns mycket att hämta. ”Vi ­moderater kan berätta vad som behöver göras …” Men ni hade ju åtta år på er att bevisa detta. Ni hade en statsminister, som tyckte att hela svenska folket skulle ”öppna sina hjärtan”. Och gott om plats fanns det konstaterade han, efter att sett ­Sverige från ovan.

Brännström konstaterar att med Löfven har statens utgifter ökat med 100 miljarder. Jag konstaterar att under de åtta allians­åren startade man med ett budgetöverskott på 100 miljarder och vände detta till ett minus på 200 ­miljarder under perioden. Ett ofinansierat jobb­avdrag, där pensionärerna inte kompenserades för avgiftshöjningar, kostade enligt skattebetalarnas förening, mig mer än 100 000 kr i högre skatt, än om min pension varit arbetsinkomst de åren. Om Sverige ska få ”en stark regering, som sätter Sveriges bästa främst”, så ska den nog inte ledas av Brännström och Moderaterna.

Jan-E Carlsson

Annons
Annons
Annons
Annons