Annons

Petronella A Lindgren: Gammal artikel fick nytt liv

Förra veckans mest lästa artikel skrevs i december 2015. Den lästes av många när den publicerades och har nu fått spridning igen. Det handlar om ett flyktingboende i Grännaforsa i Alvesta kommun där de boende tyckte att det spökade och blev så rädda att de inte vågade bo kvar.
Publicerad 11 mars 2019
Detta är en opinionstext i Smålandsposten. Åsikter som uttrycks är skribentens egna.

Det händer då och då att artiklar får ny spridning. Någon tråd i ett forum eller en delning på exempelvis Facebook kan göra att utmärkande artiklar kan få ett andra liv. Det var precis vad som hände förra veckan.

1. Spöken skrämmer bort flyktingar från Grännaforsa. Den 29 december 2015 publicerades artikeln på smp.se. Den handlar om att en stor del av flyktingarna som bodde i Grännaforsa hade lämnat boendet på grund av att det sades spöka.  – Det kan vara en lampa som plötsligt tänds, en dörr som jag låste är plötsligt olåst. Toaletten används, men när jag öppnar så är det ingen där. Det hörs ljud. Brandlarmet sätter igång utan några skäl, sa en av de boende.

Annons

2. SMHI: Varning för mycket hårda vindar i Kronoberg. I torsdags varnade SMHI för blåsigt väder.

3. Trafikolycka: Bil i 90 grader - ”Surrealistiskt”. I lördagskväll körde en bil i diket och in i ett träd på riksväg 31 strax utanför Lenhovda. Bilen stod på bakdelen rakt upp mot ett träd i nästan 90 grader.

4. Man knivskars i ansiktet på biblioteket – man gripen. En man blev på onsdagen knivskuren i ansiktet inne på stadsbiblioteket i Växjö. Polisen kunde kort efter det inträffade gripa en misstänkt gärningsman.

En man blev på onsdagen knivskuren i ansiktet inne på stadsbiblioteket i Växjö.
En man blev på onsdagen knivskuren i ansiktet inne på stadsbiblioteket i Växjö.Foto: Lars-Göran Rydqvist

5. Erlandsson (C) lämnar riksdagen efter ”olämpligt uppträdande”. Expressen avslöjade i torsdags att den tidigare landsbygdsministern Eskil Erlandsson lämnar riksdagen med omedelbar verkan, något som Smålandsposten därefter också rapporterade om.

Petronella A LindgrenSkicka e-post
Annons
Annons
Annons
Annons