Petronella A Lindgren: Mångmiljonsatsning i Älmhult

Debatt Artikeln publicerades

Först kom ett pressmeddelande. Webbredaktören Jesper Marken skrev en kort text och skickade ut nyheten som en nyhetsflash i appen MinSmp med rubriken: ”Ny arena och ett konstgjort berg – klart för jätteprojekt för 150 miljoner.

Älmhultsreaktionen hade för visso fått en inbjudan redan i förra veckan men då utan mer specifika detaljer än ”framtidsplanerna för Älmhults handelsplats”.

Ungefär samtidigt som Älmhultsreportern Peter Ottosson besökte presskonferensen kunde man få en första bild av hur det tänkta bygget ska se ut smp.se. På träffen kunde han sedan få reda på mycket mer om denna mångmiljonsatsning.

Det är stora planer Ikea, eller Ingka centers som är en del av Ikeagruppen, har för Älmhult. Man har provat något liknande i Ryssland och varit nöjd med resultatet. Nu blir handelsområdet i Älmhult det första att testa det här i Sverige.

I dagens tidning på sidorna B2–3 kan du läsa mer om det här och även se illustrationer om hur det är tänkt att se ut när det är klart. År 2023, tio år sedan handelsområdet stod klart, kommer det antagligen att vara helt förändrat mot idag.