Petronella A Lindgren: Sju dagar, sju artiklar

Debatt Artikeln publicerades

Vilka nyheter är mest intressanta på Smålandspostens sajt? Nedan kommer de artiklar som flest har läst under den senaste veckan.

1. Ny butik flyttar in på Grand Samarkand (Feetfirst tar över efter Team Sportia vid Grand Samarkand. Sedan i början av året har lokalen stått tom sedan Team Sportia stängde sin verksamhet.)

Grand Samarkand-artikel lockade mycket läsning i veckan.
Foto: Arkiv
Grand Samarkand-artikel lockade mycket läsning i veckan.

2. Tingsryds sparkade tränare: ”Hade önskat mer än tio matcher” (Per Ljusteräng får sparken från Tingsryds AIF. 1–2-förlusten borta mot Pantern på onsdagen blev hans sista i klubben.

3. Extra val ofarligt val (Smålandspostens politiske chefredaktör Fredrik Haage skrev förra måndagen om talmansrundorna. ”Även Stefan Löfven har nu två veckor på sig. Det är korrekt. Det hade Ulf Kristersson också. Men det börjar skönjas en tendens i processen som är oroande.”)

4. Stort intresse för nio miljoners-villa i Växjö (En åttarums-villa i stadsdelen Öjaby blev den mest klickade bostadsannonsen i Växjö kommun under den senaste veckan.)

5. Grov misshandel fick stor uppmärksamhet (Fyra män skadades i ett bråk på Sommarvägen på Araby i Växjö, en misshandel som skapade en stor folksamling. – Vi skickade tre patruller till platsen, sa jourhavande förundersökningsledare vid polisen i Kronoberg.)

6. Pojke gripen misstänkt för grov misshandel (Polisen kallades till Alvesta med anledning av ett bråk utanför en butik på Allbogatan. När polisen kom till platsen anträffades en 14-årig pojke som hade blivit misshandlad. Senare under kvällen grep polisen en 15-åring.)

7. Klassisk produktion försvinner från Växjö (GE Power lägger ner hela produktionen i Växjö. Det har med den globala överkapaciteten på marknaden och i företaget att göra, sa kommunikationschefen till Smålandsposten)

Är det något du saknar och som du vill läsa om här i papperstidningen, på smp.se och i appen MinSMP? Hör gärna av dig till mig om vilka nyheter och ämnen du tycker vi ska bevaka.