Regionens satsningar på vårdyrket fortsätter

Debatt Artikeln publicerades

”Jag delar Vårdförbundets åsikt att vi ska skapa bättre löneutveckling under arbetslivet. Det måste vi göra tillsammans”, skriver Sven Sunesson (C) i en debattartikel om hur sjuksköterskerollen ska stärkas.

Sven Sunesson (C) skriver om Region Kronobergs arbete för att stärka sjuksköterskerollen.
Foto: Henrik Montgomery/TT
Sven Sunesson (C) skriver om Region Kronobergs arbete för att stärka sjuksköterskerollen.

Vårdförbundet har i ett par debattartiklar inbjudit Region Kronoberg med flera arbetsgivare till samarbete för att stärka sjuksköterskerollen.

Vi kan konstatera att det råder stor konkurrens om arbetskraft i länet och i landet. Det råder brist på lärare, sjuksköterskor, läkare, ingenjörer, chaufförer, programmerare, it-tekniker, industriarbetare med mera. Vi vet också att det kommer att vara stor konkurrens länge.

Region Kronoberg har gjort väldigt stora satsningar i hälso- och sjukvården under många år. Vi har fler anställda än någonsin i vården. Antalet sjuksköterskor ökar. Men vi har brist på en hel del kompetenser. Framför allt specialistfunktioner.

För att råda bot på detta erbjuder Region Kronoberg bland annat full lön för vidareutbildning till specialistsjuksköterska. Vi köper platser på barnmorskeutbildningen, vi driver flera utbildningar via yrkeshögskolan. Vi har 160 ST-läkare anställda och 35 AT-läkare. Allt detta för att kunna försörja hälso- och sjukvården med personal framöver. Fler rekryteras än slutar.

Region Kronoberg satsar också kraftigt på utveckling av duktiga ledare, vilket är en förutsättning för att kunna skapa goda arbetsplatser och vara en attraktiv arbetsgivare.

Schemaläggning, lönefrågor, arbetsmiljö, jämställdhet, delaktighet och kompetensutveckling är några viktiga områden där vi behöver arbeta vidare för att klara utmaningarna framöver.

Region Kronoberg, liksom andra offentliga arbetsgivare har inte varit tillräckligt bra på att värdera kunskap, erfarenhet och kompetens via lönekuvertet. Därför är det för liten skillnad på lön för en nyanställd sjuksköterska och de särskilt yrkesskickliga med lång erfarenhet.

Jag delar Vårdförbundets åsikt att vi ska skapa bättre löneutveckling under arbetslivet. Det måste vi göra tillsammans.

Region Kronoberg har startat ett arbete runt karriärvägar som förhoppningsvis ska leda fram till bra resultat. Om vi vill se snabba resultat krävs en statlig överenskommelse med finansieringslösning.

Frågan finns med som möjlighet i det 73-punkts program som regeringen tecknat med Liberalerna och Centerpartiet. Det är viktigt med bra kontakter mellan arbetsgivare och de fackliga organisationerna för att vi tillsammans ska kunna lösa de utmaningar vi har framför oss.

Sven Sunesson (C),
 regionråd och
 ordförande personalnämnden
 Region Kronoberg