Simhallen hör hemma vid sjön

Insändare Artikeln publicerades

Jag besökte Rosenlundshallen i Jönköping under tre olika tillfällen mitt på dagen under 2018. Vid samtliga tre besök var jag ensam i deras fina 50 metersbassäng när jag drog mina längder.

Leif Sjölin tror att simhallens placering är bra för besöksantalet.
Foto: LENA GUNNARSSON
Leif Sjölin tror att simhallens placering är bra för besöksantalet.

Rosenlundsbadet är placerat mellan centrum av Jönköping och Huskvarna i utställningsområdet. Om man vid samma tid besöker Simhallen i Växjö är i regel alla banor upptagna och man får försöka dela bana med någon.

Detta är fantastiskt för simsporten kan utövas av alla, gammal som ung, bara man är simkunnig. Själv har jag fyllt 80 men kan fortfarande simma som i ungdomens dagar även om det inte går lika fort.

Simning är nyttigt för hjärta, lungor, skelett, muskler och själen (man tänker många fina tankar när man ligger där och bärs upp av vattnets fantastiska lyftkraft). Alla som rör sig i vattnet upplever detta, så låt simhallen ligga kvar på denna centrala fina plats.

Det har antytts att Simförbundet skulle ligga bakom en önskan att placera simhallen utanför centrum. Själv har jag en gång mottagit ett diplom från Simförbundet där det står "för förtjänstfullt arbete till simidrottens främjande". Jag hoppas verkligen det inte ligger något dessa rykten, då skulle ju Simförbundet motverka sina egna ideal.

Simma lugnt önskar Leif Sjölin