Annons
Nyheter

Sverige nöjd med VM-gruppen - möter USA igen

Sverige fick tuffast möjliga motstånd i världsettan USA i sommarens fotbolls-VM. Samtidigt lottades man mot svagare Thailand och Chile - och förbundskaptenen Peter Gerhardsson har en god känsla. - Vi måste tro på att vi kan gå långt, och till och med vinna turneringen.(TT)
Publicerad 8 december 2018

För femte VM-slutspelet i rad ställs Sveriges fotbollsdamer mot USA, rankat etta i världen, i gruppspelet. I de fyra tidigare gruppmötena har det blivit en vinst, en oavgjord och två förluster för svensk del och för förbundskaptenen Peter Gerhardsson var det egentligen strunt samma vilket av de sex högst rankade lagen i turneringen som man fick eftersom alla är tuffa.

””

Fischer nöjd

Annons

Efter att ha dragit den på pappret tuffaste lotten från de högst rankade lagen fick Sverige något av en drömmotståndare i Thailand från den tredje seedningspotten och VM-debutanten Chile bland de sämst rankade lagen.

Försvararen Nilla Fischer är också nöjd med lottningen som genomfördes i Paris under lördagskvällen.

””

Varken hon eller Gerhardsson har någon vidare koll på Chile eller Thailand. Men förbundskaptenen litar till fullo på sitt analytiska team med Anders Eriksson i spetsen.

"Oroar mig för minst"

””

TT: Hur är känslan annars nu när det börjar närma sig och förutsättningarna satt sig lite mer?

””

TT

Annons
Annons
Annons
Annons