Annons

Tidsbeställning på vårdcentral

Insändare • Publicerad 13 november 2019
Detta är en insändare i Smålandsposten. Åsikter som uttrycks är skribentens egna.

Som nyinflyttad till Växjö har jag hunnit fundera några gånger kring varför det är så svårt att få tid sin läkare. Ringde för ett tag sedan och ville beställa tid hos min läkare. Fick besked att det finns inga tider ”men ring igen på tisdag”. Ringde men det fanns inga tider. Insåg att jag får ta den här kontakten själv via 1177.

Efter att legat i feber fem dagar ringde jag vårdcentralen klockan 06 en morgon. En sköterska ringde upp 10.30. Fick ta en lång dialog med denna sköterska som tyckte att det inte fanns någon anledning att jag skulle få komma till jouren. När jag var på väg att ge upp fick jag en tid.

Annons

Det visade sig vid läkarbesöket att jag var i stort behov av hjälp, och jag är mycket tacksam mot läkaren som tog hand om mig. Det känns väldigt jobbigt att man ska behöva argumentera för att få ett läkarbesök. Vad beror detta på?

En äldre patient

Det känns väldigt jobbigt att man ska behöva argumentera för att få ett läkarbesök. Vad beror detta på? Den frågan ställer signaturen ”En äldre patient”.
Det känns väldigt jobbigt att man ska behöva argumentera för att få ett läkarbesök. Vad beror detta på? Den frågan ställer signaturen ”En äldre patient”.Foto: Johan Nilsson/TT
Annons
Annons
Annons
Annons