Tingsryd måste ta bättre hand om lärarna

Insändare Artikeln publicerades

Hur ska Tingsryd få legitimerade lärare att stanna i kommunen? Tingsryds bildningschef Patrik Grimmesjö säger i Smålandsposten och i radio Kronoberg den 3 januari 2019 att det är svårt att rekrytera lärare till kommunen. Tydligen bodde inte tillräckligt många lärare i Tingsryd kommun. Så fel han har!

”Fyra besvikna lärare” skriver att det saknas tydlig ledning inom skolan i Tingsryds kommun.
Foto: Henrik Montgomery/TT
”Fyra besvikna lärare” skriver att det saknas tydlig ledning inom skolan i Tingsryds kommun.

Vi är fyra pedagoger som lätt räknade ihop minst 15 stycken legitimerade lärare boendes i Tingsryd kommun som idag valt att arbeta i andra kommuner, till exempel Lessebo, Emmaboda, Växjö och Älmhult. Flera pedagoger pendlar alltså från Tingsryd kommun 8-10 mil/dag. Fem legitimerade lärare har under höstterminen sagt upp sig i Tingsryd kommun, varav tre på samma skola. Ingen i Tingsryd har frågat lärarna varför de slutar.

Det saknas dialog mellan skolpersonal och förvaltning. Ofta får vi pedagoger i stället läsa om skolförändringar som nämnden beslutat om i tidningen. Exempel; ombyggnad av Dackeskolans matsal och digitaliseringen.

Dessutom är frånvaron av en resursskola en katastrof. Finns i Växjö, Lessebo, Älmhult till exempel. De elever som har behov av denna skolform ”förvaras” i något rum på skolan skilda från sina klasskamrater med outbildad personal som ”barnvakter”. Oacceptabelt. Trots stora påtryckningar från pedagogerna händer inget. Undrar vad skolinspektionen säger om/när de får reda på hur det förhåller sig med elevhälsan i Tingsryd kommun. Ja, det är tuffa ord – men något måste hända för dessa barn som har störst behov av utbildad personal.

Ett råd till Tingsryd kommun skolansvariga: titta och lär hur andra kommuner sköter sina skolor och hur de tar ansvar för sin personal, till exempel Vilhelmina kommun som är jämförbar med Tingsryds storlek.

I Tingsryd kommun tar man idag tyvärr inte hand om sina lärare. Det saknas tydlig ledning och det saknas en röd tråd med skolutvecklingsarbetet. Det är inte bara ett stort antal tjänstemän som säger upp sig utan även ett stort antal legitimerade lärare som lämnar kommunen.

Tro inte att det bara handlar om lönen. Det är arbetsmiljön som är nummer ett även om lönen också är viktig! Något måste göras snabbt! Innan andelen behörig lärarpersonal minskar ännu mer i kommunen.

Bra ledare/chefer = bra skolor= bra arbetsplats.

Fyra besvikna lärare