Inget kalas utan kras

Söndag 26 feb 2012, 22:19

Vi har haft femårskalas i helgen. Femårs- och sexonårs. Leiah och brorsan som är på väg att bli vuxen. Så vi ordnade en god middag och en princesstårta. Himla bra.

Jag bakade tårtbotten, kokade vaniljssås (man ska sjuda jag vet). Jag klämde på med lite färdigköpt hallonsylt och så överst ett marsipanlock. Det är först då man känner att man fuskar tycker jag. Då blir det så himla mycket köpetårta över det hela, i det ögonblock då man lägger över locket. Locket på.

Men det blev riktigt bra, hade riggat med tre marsipanrosor och bokstäver och siffror i choklad. Tårtan var populär och rätt som det var smällde Leiah en tallrik i golvet.

Det är som det ska, inget kalas utan kras:)

Och. Estelle blir väl superbra. Fintfint! Fina fisken! Prinsessan Estelle!Läsarkommentarer - policy

På smp.se kan läsarna genom läsarkommentarer tycka till i de flesta frågor, både om det som finns på sajten och sådant som engagerar i nyheter och reportage. Smp.se:s ansvarige utgivare har juridiskt ansvar för innehållet i kommentarerna. Därför kommer vi ta bort kommentarer som bryter mot våra regler, kommentarer kan raderas, helt eller delvis. smp.se kan också välja att stänga av möjligheten att kommentera vissa artiklar.

Så här vill vi att det ska fungera:

* Vi ser helst att inläggen undertecknas med ditt namn.

* Vi värdesätter snabba och raka inlägg, därför får kommentarer till artiklar max vara 700 tecken.

* Ditt inlägg ska ha en vänlig, civiliserad ton och hålla sig till ämnet.

* Debattspråket är svenska.

* Länkar och bilder accepteras, men leder de till olämpligt eller ovidkommande innehåll plockas de bort.

* Din kommentar kan komma att användas i andra sammanhang på smp.se eller i papperstidningen.

Det här vill vi slippa:

* Inlägg som kränker andra personer. Respektera andras uppfattning.

* Kommentarer om etnisk grupp, kön, sexuell läggning, politisk tillhörighet, yrke eller religion om det saknar betydelse i sammanhanget.

* Stötande uppförande som obscena ord eller sexistiska yttranden.

* Inlägg som är obegripliga eller av nonsenskaraktär.

* Hot, trakasserier eller lögner.

* Utpekande av andra personer som brottslingar.

* Uppmaningar till brottslig verksamhet.

* Kommersiella budskap. Vill ni annonsera, ta kontakt med vår annonsavdelning.

* Material som skyddas av upphovsrättslagen. Du får alltså bara bidra med sådant som du själv har skrivit, har upphovsrätten till eller fått tillstånd att publicera.

Disqus

Tiden är mogen, tack och lev väl!

Söndag 18 nov 2012, 21:59

Kära ni. Detta får bli mitt allra sista inlägg på Mammabloggen. Tiden går, livet rusar. I juli gjorde jag mitt senaste blogginlägg och sedan dess har det hänt mycket naturligtvis. Vi hade en fin vecka på Gotland med mycket cykling och musik.

Jag har haft min utställning i Helsingborg över hela sommaren, haft uppe tavlorna i Växjö under hösten och kanske kommer de snart dit igen. I höst jag har haft fullt upp med en keramikkurs, jag har övat på att dreja, ringla och kavla. Kul! Och svårt, att dreja är ingen lek, kom ihåg det.

Barnen går på sin älskade förskola. Astrid har börjat prata mer och mer och hon härmar allt man säger. Leiah är stor och förståndig storasyster och de har alltmer glädje av varandra.

När jag började blogga i september 2006 fanns varken Leiah eller Astrid. Jag var gravid med Leiah och det var lite nytt och fräscht att blogga. Jag har haft ett längre uppehåll under den här tiden, i övrigt har jag försökt uppdatera ofta, ibland varje dag. Nu har tiden kommit ifatt mig. Massor med saker stångas om uppmärksamhet och nu är tiden mogen att sluta blogga helt enkelt.

Jag vill tacka alla som har följt mig under åren och jag vet att vissa har varit med sedan starten. Tack och lev väl!

Marie, Leiah och Astrid


Skötväska med fötter

Fredag 13 jul 2012, 22:35

Astrids skötväska har fått fötter. Den är borta! Vi har kollat med alla som vi har besökt senaste veckan, men ingen vill kännas vid den. Nog för att Astrid snart kommer att sluta använda blöjor, men det dröjer väl ett litet tag till kan jag tro. Så det är liiiite dumt det här.

Nu går vi in i semesterlunken. Det är mitt i juli, solen visar sig bara någon gång ibland och det är faktiskt lite så att man önskar sig ner till Italien och vår roadtrip till Toscana för exakt ett år sedan... När man inte ens kan hänga ut tvätten utan att riskera att få den dyngsur, dag efter dag efter dag, då är det illa...

Men det kanske vänder. Det kanske vänder.

Det börjar bli tufft att mata den här bloggen känner jag. Det finns så otroligt mycket annat som tar upp min tid nu för tiden. Inläggen blir allt glesare och nu kommer jag i alla fall att ta lite semesteruppehåll.

Sedan får vi se vad som händer! Trevlig sommar alla!


På allsångspremiär

Tisdag 10 jul 2012, 00:17

Nu är Bergveckan till ända och det blev en del udda upplevelser faktiskt. Som skogsbion. Häftigt, häftigt. Jag och grannen cyklade dit i fredags kväll. Vi gick ut i skogen, ljuslyktor längs stigen och till slut kom vi till en gänta med en stor skärm. Mitt ute i det fria alltså!

Man kunde köpa popcorn, läsk och godis, precis som på riktigt! Och det här var verkligen på riktigt. Duggregnet upphörde, knotten gick och lade sig och det var en riktigt bra filmupplevelse mitt ute i skogen, mitt i julinatten. Något liknande har man ju aldrig varit med om. Filmen hette "SImon och ekarna".

I kväll var det premiär för en annan upplevelse. Allsång i Linnéparken. Jag har faktiskt aldrig varit på det förut. Leiah och Astrid hade kul. Jisses vad folk där var!


Bus-Astrid och Singoallas grotta

Torsdag 05 jul 2012, 00:23

Idag var det ju riktigt varmt och fint väder ju! Astrid var på strålande bushumör hela dagen. I kväll roade hon sig med att spruta vatten på mig med trädgårdsslangen till exempel. Dessförinnan tog vi en tur ner till sjön och doppade tårna. Jag tyckte det var ganska kallt. Det tyckte Astrid också. Men Leiah badade hela kroppen berättade hon. Hon var där tidigare med kompisgrannen och hennes familj.

Sent i kväll har jag varit på äventyr i Singoallas grotta som ligger bara någon kilometer härifrån. Alla var där, knotten också, men jag hade sprayat mig ganska väl. Värmeljus, ljuslyktor precis ovanför "grottan" vid sjön en stilla julikväll. Det är magiskt. Vi fick höra delar av sagan om Singoalla. Däremellan fick vi njuta av musik, en sångerska och en gitarrist hade hittat dit. Fantastiskt!


Bergveckan är i gång

Lördag 30 jun 2012, 23:23

Bergveckans startskott har gått och vi är i gång! Första dagens väder var helt ok, lite sol, lite moln, inget regn!

I morgon dags för Lodgha, äventyrsspelet i skogen där min skådespelande man deltar som ruggig typ. Jag målade mörklila nagellack på honom i kväll och han har sparat skägg hela veckan:)

Själv gjorde jag misstaget att springa min runda lite för sent på morgonen, det hade blivit lite för varmt. Trots att jag hade vatten med mig fick jag en djävulsk huvudvärk som hållit i sig hela dagen. Inget spring i morgon bitti. No way!


Olja i håret...

Tisdag 26 jun 2012, 23:10

kan jag rekommendera. Jag masserar in några droppar efter varje hårtvätt och detta har gjort att jag känt att håret inte är sådär risigt, torrt och sprött i topparna som det brukar vara när jag inte klippt det på länge. Nu hade jag inte klippt mitt hår sedan i februari, men tänkte ändå att det kanske borde vara dags. Eftersom övriga familjen också klippte sig idag dessutom! Astrid bara luggen och Leiah runt om och maken fick en helt ny frisyr!

Vi köpte en frisörsax så att vi lätt kan klippa Astrids lugg själva framöver.

Nåväl. Astrid hostar om nätterna så hårt att det blir svårt för oss andra att sova. Därför har dagen varit trött och jag knyter mig nog i ett annat rum i natt. Maken har semester medan jag ska jobba. Då får man inte vara trött!
Hann i alla fall med en filmkväll i kväll med bästa bokklubben. Water for elephants. Bra!


Lite blött på eftermiddagen

Lördag 23 jun 2012, 11:29

Ja det blev ju lite regn där på eftermiddagen och kvällen... Men vi satt ute första matsejouren i alla fall. Det blev dock inga turer runt midsommarstången, vi hoppas på det i dag.

Som synes tillverkades midsommarkransar i alla fall och det är ju ett måste! Astrid trivdes dock inte särskilt länge med något så spektakulärt på huvudet som blommor, så kransen hamnade i gräset..

Fortsatt trevlig helg!


Härlig midsommar!

Fredag 22 jun 2012, 00:09

Nu hoppas vi på att regnet inte kommer trots allt! Vi har förfirat midsommar här i trädgården i kväll. Grillning, jordgubbar med vaniljglass och så kaffe med whisky!

Astrid och Leiah äter smultron som de hittar, kattungarna leker i gräset och somnar i solen.

Sen tog vi en långpromenad i skogen, Astrid i vagn, preparerad för att somna för natten. Leiah hemma hos brorsan som dykt upp i dag!

Glad midsommar!


Tavellämning och potatisskrubb

Söndag 17 jun 2012, 23:19

Till skillnad från förra helgen är jag mitt uppe i en ledighet just nu. Jag har målat klart. Jag målade klart i fredags, hoppades att allt var torkat till lördagen, men det var det inte riktigt, men nästan... Så stoppade jag in 15 målningar varav cirka hälften är nymålade och lämnade dem i Växjö. Vad händer när jag håller på att lämna tavlorna? Jo, när jag är på väg till bilen för att hämta fler tavlor ur bagaget går luckan givetvis inte att få upp. Precis just då passar den på att hamna i baklås!

Jag låser, jag låser upp och provar flera gånger innan jag ger upp och knölar in mig i baksätet, försöker förtvivlat få bort nätet mellan sätet och bagaget på den stora kombin. Får bort det till slut och försiktigt får jag upp en tavla i taget och kan lyfta er dem i baksätet. Puh. Varför händer alltid sådant "kul" när man är lite halvt stressad?

Efteråt upptäckte jag att luckan inte var riktigt stängd. Den hade nog hängt sig på något vis. Nu funkar den turligt nog igen...

Idag valde jag att skrubba nypotatisen ute på trappan. När jag var klar ville givetvis Astrid ta en omgång hon med så att det blev ordentligt gjort:)

Våra potatisar som vi satte i krukor har massor med gröna blad. Undrar när de är klara för upphämtning?


Femåringen på egna äventyr

Onsdag 13 jun 2012, 23:21

Det händer saker här uppe på loftet. Rörmokaren har varit här och jobbat i två dagar nu och vattnet funkar i nya badrummet här uppe! Lite finlir kvar, sen!!!

Jag målar tavlor sent om kvällen. I går var tanken barnvakt och ensam målareftermiddag. Så blev det inte. Astrid har haft hög feber (39,5) och har mått som en trasa. Lilla gull.

Hennes far var hemma med henne idag. Jag jobbade, Leiah for på egna äventyr med en av bästisarna. Det började med hamburgerjätten, sedan det berömda Leklandet som Leiah aldrig besökt tidigare. Inte jag heller för den delen. Nu står det ett-noll till Leiah!

Hon tyckte det var superkul förstås och vill gärna dit igen, helst redan på lördag. Men njäeeee. Jag ska lämna alla tavlor på lördag och det gör nog inget om hon får längta lite efter nästa besök. Om det nu blir nåt. (Oj, nu lät jag sträng. Klart hon ska få åka dit igen. Men jag längtar något mer efter Astrid Lindgrens värld:)


De blir bara större och större och större...

Lördag 09 jun 2012, 21:27

Kattungarna växer och växer och växer. De är nu en månad gamla och springer runt som små yra höns. Just nu är de nog som allra sötast faktiskt. Små pluttiga med blåa ögon, som ullnystan. Nyfikna och när de sover ligger de ihop i en enda stor hög.

Här är en av dem. Den riktigt gråa! Sedan har vi vå gråa till och ett par svarta med lite vitt.


Borta bra...

Torsdag 07 jun 2012, 21:57

Oj vad det har varit mycket, och är mycket just nu. Det handlar mycket om konsten som rör sig i skallen, det handlar mycket om jobbet och naturligtvis barnen. Och huset. Ja, allt ungefär.

Det fina marockanska golvet i badrummet är lagt, sen handlar det om att färdigställa det som är kvar.

Jag är i princip borta varenda kväll den här veckan. I kväll var det styrelsemöte, i går kväll jobbade jag över. I morgon kalas. Och så lite helgjobb igen. Så jag är trött och känner mig inte såå inspirerad just nu.

Vart tog värmen vägen? Jag måste säga att Astrid hade en supertur som fyllde år precis i rättan tid. Den dagen var det varmt och soligt och vi kunde sitta ute och hon hade sin fina melonklänning på sig. Det känns lite som att juni alltid är en månad som är lite halvkall och halvregnig.. Eller är det bara jag..?


Målardagar!

Söndag 03 jun 2012, 22:35

VIlken kreativ helg! Två rediga målardagar! Jag var ledig i fredags, fick barnvakt, målade hela dagen förutom en promenad i totalt ösregn, men det var ok ändå.. På lördagen fick jag också tid att måla, och då målade Leiah också en tavla som hon blev så nöjd med att den nu hänger ovanför hennes säng:)

Vi har firat far i huset som har fyllt år, på restaurang i fredags kväll! I dag har Leiah varit på kalas, så skönt när det är så nära att man kan cykla till kalasen.

Annars är det kallt. Brrr. Nu ska jag jobba en del veckan som kommer plus helgen, så visst, värmen kan komma till nästa vecka i stället...


En mening att minnas...

Torsdag 31 maj 2012, 00:10

Dialog mellan Leiah och mig:

Jag: Är du kär i någon?

Leiah: Jaaa. Jag är kär i N.

Jag: Jaså minsann!

Leiah: C är också kär i N!

Jag: Ojdå, hur ska det gå? Det blir svårt för N att välja!

Leiah: Nä mamma, vi kan ju pussa på båda kinderna!


En glad tvååring

Söndag 27 maj 2012, 23:57

Lilla Hjärtat fyllde två år idag! Vi hissade flaggan för Astrid, för Loreen, för pingstdagen och för mor. Mycket att fira!

Astrid började sin dag med glass-frukost, väldigt populärt. (Nåväl, hon fick vanlig frukost också) Hon öppnade paket med hjälp av storasyster, fick ett helt kök (jo det är sant) och Bajsboken och en väska, en mycket elegant melonklänning, en silversked, en snygg keps och hon var så nöjd så hon knappt kunde stå stilla! Hon fick även grejor till sandlådan och faktiskt ingen docka alls. Mycket nyttoprylar, som en ny gunga, för den gamla har gått sönder.

Ja, det blev ett redit kalas! När alla gästerna gått hem så traskade vi ner till sjön med kaffet som blev över och drack det vid vattenbrynet. God kväll!


Euphoria!

Söndag 27 maj 2012, 00:52

Jaja jag är trött. Euphoria heter det ju förstås. Ska gå och lägga mig nu tror jag... God natt! I morgon är en stor dag.

Det är Astrids födelsedag! Två år!


Euforia!!!

Söndag 27 maj 2012, 00:48

Ja vi vann! Vi vann! Loreen vann! Äntligen vinner vi igen! Vad kul! Leiah såg nr 17, alltså Sverige, plus några länder till innan hon stupade i säng. Jag tror nog att hon var säker på att Loreen skulle vinna!

Idag har det varit fullt upp med Alvestayran. Vi har sålt kylväskor, förstahjälpen-kit och för all del, jobbat för måndagens tidning. Det har varit jättekul. En succé!

Leiah var med och jobbade med att hälla upp godis i skålar så fort det tog slut. Godislön åt henne! Sedan har Leiah och Astrid ridit på hästar och Leiah åkte karusell. Toppen!


Det enda är att barnen inte somnar...

Torsdag 24 maj 2012, 23:20

Det enda, det verkligen enda som jag kan komma på som inte är det bästa med långa ljusa kvällar det är att barnen omöjligen somnar. De kan bara inte sova. Det spelar ingen roll om jag har hundra mörkläggningsrullgardiner ovanpå varandra i sovrumsfönstren. Nu har jag vara en i varje fönster, men jag slår vad.

Astrid har ingen som helst längtan efter Johan Blund. Efter badet och kvällsvällingen smiter hon ut genom ytterdörren, kommer in med ett lass grus i näven och sprider det vällustigt in i hallen. Sedan var det dags för katternas torrfoder att gå samma väg. Makalöst.

Hon hoppar jämfota från sängen, klappar friskt händer åt Serbiens bidrag. Till slut kommer pappan och han tar dem med upp i sovrummet. Då är klockan alldeles för mycket för att man ska upp och gå på dagis. Suck. Och nu är klockan för mycket för mig med. Vad sjutton har jag hunnit med i kväll egentligen?


En kanelbulle i fickan

Måndag 21 maj 2012, 23:30

Solen och värmen är här! Å så skönt! Lika förbaskat hör man inne på Ica följande repliker:

- Å det var skönt att komma in hit!

- Ja här kunde man stanna nu...

Stanna ni där. Själv tänker jag vara ute i försommarvärmen så mycket det bara går. Skönt med ledig tisdag med barnen i morgon alltså!

I går passade jag på att tvätta barnens vinteroveraller och jackor. Jag tyckte att Leiahs jacka var en aning tung och fickorna var rätt tjocka. Vid närmare undersökning fanns en stor sten i ena fickan och en stenhård, torkad kanelbulle i den andra...


Med liten hand runt lillfingret

Fredag 18 maj 2012, 23:06

Nu så ska det väl ändå blir klart. Ja, gardinerna till lekstugan alltså. Jag köpte vit sytråd idag, tänk att jag kom i håg. Otroligt!

Tygerna är verkligen sockersöta.

Jag jobbade idag och Astrid var uppe vid sju, kom ner själv till mig. Sedan ville hon klä på sig och följa med mig ut och hämta tidningen. Kallt var det, men kavat gick hon med mig i rask takt. Hon vet vilken postlåda som är vår, fiskade upp tidningen och givetvis ville hon bära den hela vägen. Andra handen höll hårt om mitt lillfinger...

Sedan, när hon insåg att jag skulle åka blev hon ganska knäckt och började gråta dessvärre. Men lever man i nuet så gör man. Min avfärd var förmodligen glömd efter bara några sekunder.

Kattungarna har öppnat sina små blå. Nu börjar de bli riktigt gullegulliga.

En sak till. Jag har en ny utställning på g. I Skåne. Kul!


Plötsligt händer det

Tisdag 15 maj 2012, 22:26

Plötsligt händer det. Ens barn kommer hem från dagis med hål på båda knäna. På nyaste jeansen. Hur kunde detta hända? Jeansen är inte helt nya men ändå.

Jag har hört talas om detta faktum förr, att barnen plötsligt börjar slita ut byxorna på knäna. Inte visste Leiah vad som hade hänt. Men nu var det hål på båda knäna.

Jag släpade fram symaskinen och hittade en bit gammalt jeanstyg och zickzackade hålen och satte hjärtelapparna framför och sydde för glatta livet. Jag tror Leiah blev lite nöjd. Nu återstår att se hur länge detta arrangemang håller.

Sen sydde jag på gardinerna till lekstugan också, ända tills den vita tråden tog slut.

Och Astrid.. Ja, hon pillade upp plastpärlor i näsan och jag fick till slut bort den sista som satt ganska hårt och långt upp. Hu. Aldrig mera så igen, Astrid, aldrig.


Korvgrillning i solen

Söndag 13 maj 2012, 22:33

Söndag kväll. Summera helgen. Sålt en tavla (jippi), konstmöte, fika, gynna stadshandeln, jordnötsbågar, kattungebesökare, dåligt tålamod, springturer och så korvgrillning på andra sidan sjön med familjer från förskolan på söndagsförmiddagen. Trevligt!

Astrid åt korv så mycket hon bara kunde medan Leiah smet iväg med kompisarna då och då. Mysigt och sån tur med vädret! Vi kunde cykla dit!


Cats!

Onsdag 09 maj 2012, 22:45

Vi har fått kattungar! My god. På tisdagseftermiddagen satt Leiah och jag vid köksbordet då vi hörde ett litet skrik. Kattskrik. Inifrån rummet.

Vad var det?

Vi gick in och får se att kattmamman Majsan är på gång att trycka ut den förste. Jojomensan. Det gick fort. Leiah var med och såg när allting skedde. Ja inte hela tiden förstås, men hon fick se en del och det kan väl vara nyttigt..

Fem stycken halkade ut till slut och Majsan var mäkta stolt. Tre gråa och två svarta med lite vitt på. Nu ligger de där i en hög och bara är...


Cirkus och elefanter

Måndag 07 maj 2012, 22:09

I helgen hann jag med att måla. Inte tavlor den här gången, men panel. Vit grundfärg på pärlspontbrädorna till badrummet. Det gick som på löpande band medan Astrid sov middag.

Det kanske är målare jag borde bli?

Sen så hann jag med cirkus på Spetsamossen med två barn och två fastrar. Himla trevligt! Mäktigast var elefanterna. Ja, man blir impad av dessa stora djur som dansar disko och spelar fotboll i den lilla manegen. Efteråt kollade vi till dem på baksidan, där även kamelerna hade paus i solen och de små, små hästapållarna.

Leiah var mest impad av cirkusprinsessan Mickelina Räv som snodde in sig i ett rep och snurrade runt på höga höjder. Vad Astrid var mest impad av fick jag inte ur henne. Men kanske var det popcornen och Lille Skutt som hon klappade glatt efteråt:)


En helt ny solstol

Onsdag 02 maj 2012, 23:15

Det blev fint väder till sist. Vad skönt. I går åkte solstolarna fram. Inte för att jag solar nu för tiden, eller att man liksom hinner sitta i dem alltför länge... Men de ska bara fram!

Vilken tur att man hittade en helt ny solstol i boden, som man nästan glömt bort, en stol jag köpte på rean i slutet av augusti förra året. Billigt! Och nu är den ju helt ny!

Leiah och jag har satt potatis. I ett par krukor. Ja, vi testar lite. Se om det kommer upp något till midsommar, haha! Nu gäller det att få i ordning pallkragarna som står i ett hörn och bara väntar på jord och fröer...


Jobb och tja inte så mycket annat

Lördag 28 apr 2012, 23:57

Har jobbat hela dagen och kvällen med. Barnen har fått hänga med pappa. Först till utestädet på dagis. Kul eftersom det fanns flera andra barn där. Och korvgrillning hörde jag.

Sedan var de hos farmor när deras pappa skulle få lite gjort i vårt badrum som SNART är klart. Äntligen! Herrrrregud vad skönt det ska bli. Golvet har kommit och det ligget i kartonger i hallen. Marockanska plattor i grönt och blått. Det blir fint och fräscht.

Själv har jag farit runt halva länet i dag. Tur att man gillar att köra bil!

Jobba i morgon också, sedan blir det i alla fall två dagars ledighet för min del.

Trevlig fortsättning på helgen!


Regn är fint det med

Onsdag 25 apr 2012, 21:57

Vi städar på dagis den här veckan. Det är... sådär kul. Idag regnade det. När vi ska åka hem från dagis efter väl förättat värv, säger jag något i stil med:

- Jag trodde det skulle bli en fin dag idag!

- Det är en fin dag mamma! svarar Leiah snabbt.

Visst är det så. Visst är det så..


En härlig unge på resa

Måndag 23 apr 2012, 22:53

Det blev en riktigt mysig helg i storstan! Vi bodde i ett rum med trinettkök på Lundagatan nära Skinnarviksberget på Söder. Och Leiah ville bara klättra på det här berget hela tiden i princip och satan i gatan, det är nog bästa utsikten över staden.

Måste mammaskryta lite: Leiah är världens bästa unge att resa med. Vi skulle kunna åka tretton varv runt jorden och hon skulle inte klaga, sura eller deppa ihop en gång.

I Stockholm åker vi lite tunnelbana och hon tycker det är toppen! Hon tycker det är allra mest toppen när vi åker under jorden och det gör man ju som mest.

Vi promenerar runt halva Söder ungefär och hon tycker det är härligt och inte alls jobbigt. Vi har bokat in två fikastunder med två olika personer. Leiah tycker inte det är långtråkigt en sekund.

Vi går i affärer och kollar och det om något gillar fröken. Hon brås på sin mor.

Inte ens när tåget på hemvägen blir en och en halv timma försenat klagar hon. Hon sover lite och målar i in nya prinsessbok och ser fram emot att få överraska lillasyster med en ny prinsessklänning... (Det här med leksaker, kläder och könsroller.. hmm)


En något motsträvig Stockholmsresenär

Torsdag 19 apr 2012, 23:12

Kvällsjobbveckan är över och i morgon är jag ledig. Då tar Leiah och jag tåget mot Stockholm. Vi ska ha en tjejhelg. Jajamensan.

Inte för jag vet vad vi ska göra. Vi har inget inbokat alls. Men varför ska man ha det? Måste man det? Nej.

Leiah har inte varit särdeles sugen på vårt äventyr. Det vore att ljuga.

Lite nonchalant har hon hävt ur sig saker som:

- Mamma, vi har ju varit på så många ställen. Vi kan väl vara hemma!

eller:

- Astrid får åka i stället, jag vill vara hemma med pappa.

eller:

- Jaja mamma. Du blir ju nöjd!

Innerst inne vill hon, jag kommer inte att plåga den lilla stackarn med att göra något hon inte vill. När jag frågade om hon ville kolla i affärer sken hon som solen i Karlstad:

– Ja, vi kan titta på kläder!!!!!

Ha en trevlig helg hörni! För det ska vi ha!


Hängda i sitt eget hår!

Onsdag 18 apr 2012, 00:09

Denna makabra syn mötte mig när jag steg in i vardagsrummet i kväll. Ja jag vet, bilden är något suddig, men det var väl för att handen darrade;)

Alla fina dockor hängde i taklampan. Inte nog med det, de hängde i sina hår! Så hemskt! Så tragiskt! Det finns en som är starkt misstänkt för dådet. Och hon sover.

Vi får ta förhören i morgon.

Jag jobbar hektiska kvällar den här veckan. Hittills har det handlat om Ranelid, se tisdagstidningen, ett annat reportage och lite småplock här och var.

Jodå, Björn fick se nya bilder på Astrid.


Daniel Enestubbe

Sportreporter, krönikör och författare.
Finns även på Twitter och Instagram.

daniel.enestubbe@smp.se
Telefon: 0470-770 664huvudnyheter just nu

TV: Smålandsposten Nära 29/1

Nyheter [I går 16:34]

Nu är det klart vem som tar över hotellet i Tingsryd. Hör reaktioner från länets politiker efter KD-ledarens avgång. Dessutom fler korta nyheter och lokalt väder där vi berättar om SMHI:s varning som utfärdats för fredagen.

 


TV: "Det är inte fel att bestraffa barn"

Nyheter [Uppdaterad i går 17:45]

Författaren och psykiatern David Eberhard föreläste under torsdagen på Växjökonferensens andra dag under rubriken Svenska snorungar, skolan och barnuppfostran. Efteråt fick Smålandsposten en pratstund med föreläsaren om hans uppfattning av barnuppfostran och trygghetsnarkomani.

 


TV: Han ska driva vidare hotellet

Nyheter [Uppdaterad i går 16:46]

Hör rektorn för Academy of Music and Business om hans planer för hotellet i Tingsryd.

 


TV: Snart nyinflyttade

Nyheter [Uppdaterad i går 13:31]

Familjen Bengtsson-Christoffersson i Alvesta går i väntans tider. Tomten på Spåningslandaområdet är köpt och nu väntar de på bygglov för sitt nya hus som ska vara inflyttningsklart i början av året.

 


Senaste inläggen på Mammabloggen


Senaste blogginläggen

Blogg

Mångmamma

Eva Kvist bor utanför Braås med många barn och man. Hon bloggar om livet med en stor barnaskara och om tillvaron i stort.

Blogg

Anonymia

wahoonieshaped.blogspot.com - ett fantastiskt liv sett ur ett grodperspektiv.

Anonymia Pseudonymssons fantastiska liv

Tjänstgörande webbredaktör

Har du hört någonting som vi borde skriva om?
Tipsa oss!

0470-770645

Anna Fritzén
anna.fritzen@smp.se
Telefon: 0470-77 06 45


Nyheter

Smålandsposten på Facebook


Växjö

TV: Jobbsök efter bluffen

Flera personer tog chansen att söka jobb via Smålandsposten. Det är efter den stora bluffhärvan i Växjö där 130 personer lurades på fasta anställningar som vi har gett de drabbade chansen att berätta vilka de är och vad de kan. Företag och arbetsgivare, här finns fyra personer som kan och vill jobba:
Joakim
Andreas
Thomas
Liber

Mest läst på smp.se senaste dygnet


Senaste nytt från TT Sverige/världen

Senaste nytt från Kultur & Nöje

Senaste nytt på sporten

Mitt_Lammhult

Mitt Lammhult din lokala mötesplats.