Det skrattas nog mer åt politikerna

Replik Artikeln publicerades

I en kort debattartikel den 8 maj visar Bo Frank (M) på en oväntad kunskap om vad "smågangsters" har för åsikter om polisen, då han skriver att de skrattar åt polisen.

Foto: Johan Nilsson/TT

Själv tror jag mera på att de skrattar åt politiker, som inte förstått vilket samhälle de skapat. Det är ju inte polisens uppgift att vara samhällsbyggande, men de får ta hand om resultatet, när det misslyckats.

Bo Frank har ju varit verksam under väldigt många år av detta bygge, men kan inte se sitt eget ansvar. Det blir gärna så, när man vet bäst själv.

Med andra ord är det någon annans fel, när det inte blir som man tänkt.

I en stad, som präglats av att bara positiva resultat och händelser ska rapporteras av informatörerna i kommunen (det negativa klarar Smålandsposten så bra), finns en risk att man inte längre ser, eller vågar säga sanningen.

När något försämras, behöver man inte ändra sig, men man ska "kommunicera bättre", nästa gång. När skolan blev sämre, vände man snabbt, och lovade bli bäst i Sverige på två år.

Tänk om man för en gångs skull först försökte bli bra, sedan bättre och till sist om möjligt, bli bäst. Då kanske resultaten inte bara var snack, utan också verkstad.

Jan-E Carlsson