Fokus på jobb ger mer i skattkistan

Patrik Davidsson (C)

I sitt svar i Smålandsposten den 10 april använder Lasse Strömberg (V) den gamla vanliga ”vänsterretoriken” att ställa skattesänkningar mot investeringar.

Alliansregeringen sänkte skatten, men ökade också skatteintäkterna. Den logiken har uppenbarligen Lasse Strömberg (V) svårt att förstå.

Ju fler människor som arbetar och betalar skatt, ju mer skatteintäkter får staten in som kan användas till fler poliser, skola, vård och omsorg.

Jag berättade i min artikel vad jag och Centerpartiet vill göra och presenterar också konkreta förslag. Lasse Strömberg är varmt välkommen att berätta om vad vänsterpartiet vill göra, istället för att ständigt hoppa på mig och klistra på mig en etikett om att enbart vilja sänka skatterna.

För mig och Centerpartiet handlar det inte om att ställa olika yrken emot varandra så som Lasse Strömberg (V) verkar vilja göra, utan för oss handlar det om att göra mer för att öka skatteintäkterna genom fler som har ett riktigt jobb att gå till.

Genom att föra en politik med fokus på att skapa fler jobb och bättre förutsättningar för företagen skulle vi också få in mer pengar till statens kassakista och därmed ha råd att anställa bland annat fler poliser i hela landet.