Folkparken i Växjö borde fått finnas kvar

Bo Grapenskog ,
Förra veckan påbörjades rivningen av Folkets park i Växjö.
Foto:Petronella A Lindgren
Förra veckan påbörjades rivningen av Folkets park i Växjö.

Allt som är roligt för folk vill alltid samhället ta bort. Den gråa vardagen är inte bara att arbeta och lägga skatt. Folk behöver lite roligt med skratt och en kväll med lite uppmuntran. Nu är det ju inte så, för samhället lyssnar aldrig på vad folk tycker.

Växjö Folket Park har varit en stor symbol inom dansandet. Jag har själv varit många gånger och spelat med min orkester och sett hur bra folk mår när de dansar förbi scenen. En sådan "stor" stad som Växjö borde ha en dansbana.

Visserligen naggas allt som är tradition i Sverige. Men de som tycker detta är det bästa i livet, hugger ni faktiskt benen av. Sedan vet jag inte om dessa styrande människor har varit ute och dansat någon gång.

Att slänga sina lurviga är bland det bästa man kan göra. Både gemenskap och bra motion. Växjö var ett av de ställena i Sverige som hade en väldigt dansant publik.

Det klart att det är med sorg i hjärtat man ser Folkets Park gå till de dansandes jaktmarker. Musik överhuvudtaget är något som läker våra själar. Många själar mår inte bra i detta land.

Så hälsomässigt skulle det också vara bra att ha en dansbana. Men tyvärr är det så att vi inte får vara glada, då blir det nog skatt på det också. När man tänker tillbaka på dessa kvällar med smockat av folk, tänk så bra man mådde och tänk så bra folk mådde. Man kunde faktiskt säga att det gick som en dans.