Gynnar verkligen en moské integrationen?

Lennart Turesson ,
I Alvesta, mellan Svampvägen och Värnamovägen, planeras för en ny moské.
Foto:Marie Magnusson
I Alvesta, mellan Svampvägen och Värnamovägen, planeras för en ny moské.

Farhågor inför en moské finns säkerligen hos många kommuninnevånare med sympatier i alla politiska partier, även Socialdemokraterna.

Tomas Hedevik (S) beskriver i en debattartikel i Smålandsposten den 13 februari Alvesta alternativet som ”vidrigt populistiskt med bristande kunskaper för att vinna poäng.”

Ur populism kommer ofta idéer, ifrågasättande och förslag om andra lösningar som gamla etablerade betongpartier med politiker på höga hästar inte vill höra.

Tomas Hedevik fortsätter att kritisera andras åsikter, han menar att Sverigedemokraterna för en rasistisk och islamofobisk politik. Vad är en rasistisk politik?

Det SD många år varnat för är den situation som vi har. De har talat om att begränsa invandringen till Sverige och i stället hjälpa människor i respektive länder. Nu har Tomas Hedeviks eget parti Socialdemokraterna genomfört begränsningar i mottagandet, betyder det då att Socialdemokraterna för en rasistisk politik?

Tomas Hedevik anger vilka regler som gäller för byggande med mera, allt enligt demokratisk ordning, men ser eller tänker inte på vilka problem som följer.

Om nu föreningen som vill bygga har resurser och kapital, varför inte bygga bostäder? Är verkligen en moské i Alvesta något som gynnar integrationen och minskar motsättningar?

Religioner är i stort odemokratiska, splittrar och leder till motsättningar, krig och död. Många religioner härstammar ju från judendomen som började för 4 000 år sedan med att Abraham fantiserade i öknen, 2 000 år senare föddes Kristendomen med Jesus, 600 år därefter kom Mohammed, så alla är besläktade med tro på en gud och så har det fortsatt med oräkneliga profeter och trosinriktningar, men motsättningarna bara ökar.

Svenska kyrkan har dålig ekonomi och många kyrkor står tomma. Bjud in alla troende under samma tak och samla alla skrifter, där kunde alla som vill samlas för att försöka hitta en väg till insikt och gemensam anpassning till verkligheten.

Jag tror på Robert Lind i Kramfors. Han har ju funnits i alla tider enligt Hasse Alfredsson.