Lite fånigt, statsrådet Tomas Eneroth

Replik Artikeln publicerades

Tomas Eneroth (S) kallar sig ”riksdagskandidat” när han svarar på min artikel som handlade om stopp för böneutrop och tiggeriförbud i Växjö. Eneroth oroar sig för om det är det enda vi moderater vill med Växjö och efterlyser visioner. Det blir faktiskt lite fånigt.

”Personligen ska jag arbeta för att vi ska slippa böneutrop och för ett tiggeriförbud, men det gör alltså inte du Tomas Eneroth”, skriver Katarina Brännström (M)
”Personligen ska jag arbeta för att vi ska slippa böneutrop och för ett tiggeriförbud, men det gör alltså inte du Tomas Eneroth”, skriver Katarina Brännström (M)

Växjö är lyckligtvis mycket välskött efter 12 års styre med Moderaterna, ett föredöme. Staden växer så det knakar, man bygger rekordmycket, i jämförelser ligger Växjö i topp. Tyvärr kan man inte säga det om sjukvården i Kronoberg, där Socialdemokraterna styr och misslyckats rejält. Numera med snabbast växande vårdköerna i Sverige. De har mer än fördubblats och personalen slutar. BUP är i djup kris. Vad är er vision där, Eneroth?

Efter fyra år i stark global högkonjunktur går mycket bra i Sverige. Det är positivt. Dock inte där politiken styr. Bara hälften av cancerpatienterna får vård i tid, trots stora löften av Löfvén 2014. Var femte elev lämnar grundskolan utan behörighet till gymnasiet. Var tredje lämnar gymnasiet utan betyg alls. 40 miljarder i högre skatter på jobb och företag. Polistätheten är den lägsta på tio år och integrationsproblemen har exploderat. Arbetslösheten som skulle vara EU:s lägsta 2020, har ramlat ner i stället till 12:e plats. Långt från era fagra vallöften 2014.

För att lugna Tomas Eneroth kan jag lova att Moderaterna har stora visioner för Sverige, här några exempel.

• Vi lovar de största satsningarna på lag och ordning på 20 år.

• Största reformerna för nya jobb sen 2007.

• Den största bidragsreformen på 40 år.

• Kraftfulla satsningar på vägar.

• Vi stärker socialtjänsten rejält.

• Vi ska ta bort väntetider och köer i vården.

• Äldre ska få en värdig ålderdom med god omsorg och vård.

• Vi sänker trösklarna in på arbetsmarknaden.

• Ordning och reda i asylpolitiken, bidragstak för nykomna.

• Och visst, vi sänker skatter, även för pensionärer.

Personligen ska jag arbeta för att vi ska slippa böneutrop och för ett tiggeriförbud, men det gör alltså inte du Tomas Eneroth. Och jag ska jobba hårt för att Sverige ska slippa en rödgrön regeringsröra som skapar ännu mer bördor för det arbetande folket.

Katarina Brännström (M), riksdagsledamot