Magnus Karlsson: De digitala satsningarna lyfter Smålandsposten

Växjö Artikeln publicerades

Som vi redan nämnt: Det blev fina siffror för Smålandsposten när årets Orvestoundersökning presenterades.

Så här ett dygn senare har våra analytiker gjort en djupdykning i siffrorna och jag skulle kunna trötta ut er med brutto- och nettoräckvidder hit och dit. Men det ger inte så mycket.

Klart är i alla fall följande: Smålandsposten ökade sin räckvidd kraftigt mellan 2016 och 2017 – och det är våra digitala satsningar som står för lyftet.

Jag tror dessutom att jag med säkerhet kan slå fast att vi aldrig har nått så många som vi gör i dag.

Jag tar helg med ett leende på läpparna. På måndag blir det räckviddstårta på tidningen.

Stort tack till alla våra läsare.

•••

Ännu en tråkig nyhet rörande hot och näthat mot journalister når oss via Resumé, som i sin tur hänvisar till Västerbottenskurirens låsta artikel.

En 37-årig man från Umeå är dömd till rättspsykiatrisk vård och skadestånd för att i flera år ha förföljt en kvinnlig medieprofil. Mannen har skickat hotfulla mejl till kvinnan där han har beskrivit hur skulle mörda henne efter att de har fått kontakt genom jobbet.

Mannen har till och från även han jobbat i mediebranschen och har sammanlagt skickat 3 400 mejl till kvinnan.

Och jag har lovat att hålla räkningen: Detta var andra gången som ämnet dök upp här i spalten. Jag hoppas att det var årets sista.

•••

I dagens C-bilaga kan du läsa om personliga favoritstaden Singapore.

Nu är det alldeles för länge sedan jag var där – men jag måste erkänna att det vattnas i munnen bara att läsa om fantastiska matmarknaden Lau Pa Sat.

En utomhusbar på legendariska Raffles Hotel i Singapore. Några meter bort, på Long Bar, skapades den ikoniska – men sötsliskiga – drinken Singapore Sling.
Foto: Magnus Karlsson
En utomhusbar på legendariska Raffles Hotel i Singapore. Några meter bort, på Long Bar, skapades den ikoniska – men sötsliskiga – drinken Singapore Sling.

För det är till en stor del maten som Singapore till en fantastisk turiststad, med bara kvarter som skiljer en irländsk pub och en vedeldad pizzaugn från kinesiskt, indiskt, malaysiskt…

Läs och res – liksom jag – åtminstone i tanken.