Marknadshyror ett hot mot våra hem

Insändare Artikeln publicerades

Flera partier inom Alliansen vill införa marknadshyror, även SD säger sig nu öppna för det.

Ingemar Nordgren är orolig att marknadshyror leder till att pensionärer inte har råd att bo kvar.
Foto: FREDRIK SANDBERG / TT
Ingemar Nordgren är orolig att marknadshyror leder till att pensionärer inte har råd att bo kvar.

Detta skulle öppna för kraftigt höjda hyror, uppemot 50 procent. Så vad ska pensionärer och andra med låg inkomst bo sen? Är det meningen att pensionärer som byggt upp Sverige inte ska kunna bo kvar i sitt hem, som många kanske bott i i många många år.

Hemmet är tryggheten som ni nu vill slå ut med marknadshyror. Även pensionärer och andra med låg inkomst måste ha rätt till ett bra boende med en hyra de klarar av.

Vi måste bygga billiga bostäder säger ni, så de unga kan få en bostad. Hur många ungdomar skulle ha råd betala hyra med marknadshyror?

Det finns bättre sätt att stimulera bostadsbyggandet än köra ut folk från sina hem, på grund av att de inte har råd bo kvar. Vad händer sen med hyrorna i fortsättningen om man plockar bort den svenska modellen, att förhandla om våra hyror?

Ni måste få större rörelse på bostadsmarknaden säger ni, ja det får ni ju genom tvinga ut folk från sina hem med hjälp av marknadshyror. Många är oroliga nu. Ska vi inte kunna bo kvar i våra hem, måste vi flytta? Ge väljarna klart besked innan valet, så att folk vet vad de röstar på.

L vill ju lyfta bostadspolitiken inför valet. Ja, det vill jag med. För marknadshyror är inget annat än en ohyra som gör många pensionärer och andra med låg inkomst oroliga.

Ingemar Nordgren