När gjorde femklövern en helhjärtad insats för Araby?

Debatt Artikeln publicerades

Den 12 september publicerade svt.se en intervju med Anna Tenje (M) kring hennes valanalys av det låga stödet/förtroendet för Moderaterna på Araby. Vi häpnar över att hon drar den ena felaktiga slutsatsen efter den andra. I våra öron klingar Anna Tenjes uttalanden ikapp med klassförakt.

Anna Tenje svamlar om Alliansens hårdare krav för försörjningsstöd och Socialdemokraternas närvaro och kampanjande i området kring marknadshyror (som för övrigt är att bedriva politik) som något som avskräckt väljarna.

Långt ifrån alla Arabybor är nyanlända och i behov av SFI, eller för den delen sjukskriva, pensionärer eller ensamstående med låga inkomster. Tvärtom, de allra flesta är hårt arbetande människor mitt i livet med allt var det innebär, som resten av den breda svenska befolkningen.

Skulle marknadshyror vinna laga kraft som ni så kärt propagerar för skulle inte Araby drabbas av det.

Det finns inga som helst belägg för dina uttalanden och vi vet att du vet om det. Du vill inte prata om det riktiga problemet. Hur ni aktivt har gjort och fortsätter göra nedskärningar och besparingar på välfärden och hur det faktiskt drabbar dem som är i störst behov av den. Många ur denna rätt allmänna målgrupp bor på Araby.

När populistiska vindar blåser och ni tappar väljarstöd till förmån av SD hoppar ni på det populistiska tåget och bekräftar deras totalt verklighetsfrånvända samhällsbild i hopp om att era väljare ska hitta tillbaka till (M)oderpartiet.

Den moderatledda femklöverns demoniserande av området Araby och dess invånare har inte landat i god jord hos Arabyborna och det låga stödet generellt för Alliansen är om inget annat ett kvitto på det.

Att bedriva en politik som är solidarisk, jämlik, jämställd som håller människovärdet högt är inget ni är intresserade av. Anna Tenje stoltserade i sin valkampanj som snurrade febrilt på radio med att hon inte lovar allt till alla men håller det hon lovar. Vilka är det som tjänar på det du levererar, Anna?

Vi vet att det inte är välfärden, den vi gemensamt bekostar för att gemensamt kunna bruka efter behov.

Svara gärna på den frågan Anna. Svara även på när ni som ledare av femklövern i kommunen senast gjorde en helhjärtad insats för Araby och Arabyborna i ett positivt sammanhang. Mer än den gången då Oliver Rosengren initierade en jakt på bidragsfuskare som kostade cirka två miljoner skattekronor, två heltidstjänster och gav noll kronor i avkastning och fuskare.

Araby S-förening, Alije Mikullovci, Marko Kosonen, Olja Pekusic, Valon Rama, Anna Storbjörk, Mohammed Bashir Abdi och Iman Hussein