Ont om sakliga argument mot SD

Replik Artikeln publicerades

Christer Svensson (SD) svarar på Sivert Bergwalls insändare den 20 juli och Carl Olssons den 23 juli.

Alla tycker något om Sverigedemokraterna. Antingen ogillar man oss starkt som Carl Olsson eller så har man fått upp ögonen och ser saken från en annan synvinkel som Siwert Bergwall. Ingen lämnas oberörd.

För gemene man finns det bara två partier. Det ena är SD och den andra är alla andra partier som befinner sig i en grå massa där alla tycker lika. För den ”grå massan” är det enda som betyder något att stänga ute SD. Kosta vad det kosta vill.

Några sakliga argument kommer sällan. Desto mera vanligt att häva ur sig saker som nynazister som Carl Olsson gör. Han skriver att vi har opinionssiffror på runt 20 procent, vilket säkert stämmer, och att det är 80 procent som inte röstar på SD. För 20 år sedan hade SD 19 624 röster vilket motsvarade 0,37 procent. Det betyder att 99,63 procent INTE kunde tänka sig rösta på dem. Det är en makalös utveckling Sverigedemokraterna har haft från 1998 fram till i dag. Hur många av de 19 624 som röstade på SD 1998 finns kvar i partiet i dag? Efter alla år torde den siffran vara försvinnande liten.

En sak jag själv har fått erfara är att mina meningsmotståndare är helt faktaresistenta. Oavsett fakta beskylls jag för antingen att vara nazist eller att ha fel värdegrund eller något liknande. Det enda som tycks gälla är känslor, känslor och återigen känslor.

Man ska behandla varandra med respekt och ödmjukhet. Att motsätta sig allt samarbete med SD får folk att vakna upp. Den här nonchalansen som Siwert Bergwall skriver om får SD att växa. Jag har inget svar på Siwerts fråga när Centern och Liberalerna kommer att få upp ögonen för verkligheten. Men det vi vet i dag är att så länge de inte får upp ögonen kommer SD att öka.

Christer Svensson, SD