Sverige har sänkt garden på tok för länge

Debatt Artikeln publicerades

Vi behöver återskapa ett Sverige som återfår moral, sunt tänkande och där människor vågar vara ute i samhället utan att riskera att falla offer för brottsligheten, skriver Jeanette Schölin (SD).

”Jag ser personen som ligger och sover på en papperskasse utanför porten. De finns - och det vill jag ändra på”, skriver Jeanette Schölin, kandidat för Sverigedemokraterna, Region Kronoberg.
Foto: LEIF R JANSSON / TT
”Jag ser personen som ligger och sover på en papperskasse utanför porten. De finns - och det vill jag ändra på”, skriver Jeanette Schölin, kandidat för Sverigedemokraterna, Region Kronoberg.

Det duger inte att trampa vatten och stå med hatten i handen längre. Det krävs en riktig förändring för oss medborgare.

Jag säger oss då jag räknar mig själv till skaran som har foten djupt bland gräsrötterna, vilket bland annat sittande regering malt ner ordentligt.

Jag har upplevt hur det är när pengarna inte räcker månaden ut och där rättssamhället svikit. Det är i stunder som dessa man inser hur liten och ensam man känner sig. När skyddsnäten i välfärden inte uppfyller löftena.

Löftena som är grunden och motivationen till att varje månad betala skatt på varje intjänad krona.

Jag känner igen bilden där man som ung, nyligen flyttat hemifrån och middagen består av fyrakronors nudlar.

Jag ser personen som ligger och sover på en papperskasse utanför porten. De finns - och det vill jag ändra på.

Sverige är det land som med rätt prioriteringar aldrig behövt låta det gå så långt för våra medborgare, att de inte har råd med tak över huvudet, mat på bordet eller tandvård.

Det är inte värdigt ett land som Sverige och det är inte värdigt våra medborgare som betalar en av de högsta skatterna i Europa.

Vi har poliser som varje morgon vaknar och kramar om sin familj, för att i motström försöka orka med arbetsdagen där de på eftermiddagen möter samma brottslingar ute på gatorna, som de började arbetspasset med att gripa. Man kan nästan tro att S och MP, alltså partierna med makt att förändra, betraktar våra gamla och sjuka som en börda, då de höjer skatter och drar in deras möjlighet till en värdig vård.

Ett allt hårdare klimat i Sverige drabbar även våra barn och unga som nu växer upp och som egentligen borde kunna se fram emot vuxenlivet mer glädje och framtidshopp.

Framförallt drabbas unga kvinnor vilket på sikt kommer att skada den harmoniska värld vi vill leva i, där kvinnor självklart ska ses som jämlika med män.

Ett våldsutsatt offer bär sina ärr hela livet, då duger det inte att förövaren får en ny chans till att begå brott inom ett dygn för att anmälan blir nedlagd utan en förundersökning värd namnet. Allt för att på kort sikt spara tid – och pengar åt samhället.

Att ohälsan ökar är ett resultat av att människor känner sig mer otrygga, tömda ekonomiskt och pressade att klara dagens alla utmaningar.

Varje offer är ett nederlag för rättssamhället, för Sverige, men framförallt för de drabbade.

Här behöver ärmarna kavlas upp och det krävs ordentliga krafttag framöver. Vi behöver återskapa ett Sverige som återfår moral, sunt tänkande och där människor vågar vara ute i samhället utan att riskera att falla offer för brottsligheten.

Att arbeta ska ge möjlighet till en fritid där familjer umgås och bygger gemenskapen.

Och detta ska givetvis gälla även för de sämst ställda i samhället. På så sätt får vi trygga barn som känner sig delaktiga och likvärdiga sina vänner.

Inom transportbranschen, vilket utöver tidigare nämnda också är en av mina hjärtefrågor, är en kraftig förstärkning av polisens numerär och kompetens en förutsättning för ett sunt företagsklimat.

Likaså kompetensen inom rättssystemet överlag. Den sunda konkurrensen måste upprätthållas, och för att så ska ske, måste vi investera i de myndigheter som har till uppgift att kontrollera att lagar och regler efterlevs.

Tydlighet och nolltolerans mot oseriösa transportupplägg är direkt avgörande för trafiksäkerheten och för åkeriföretagens överlevnad.

Sverige har sänkt garden på tok för länge - nu måste vi bli suveräna igen.

Vi är våra barns framtid, det är vårt ansvar att skapa en bra framtid för nästa generation och samtidigt värna de generationer som betalar och har betalat för välfärden.

Folk har rätt att ställa dessa simpla krav och det vår uppgift som politiker att se till att deras högst rimliga krav blir till verklighet.

Som ensamstående mor vet jag att det ibland kan vara tungt att själv ro hela lasset, vikten av att kunna kompromissa och att få tiden att räcka till i vardagen.

Därför känner jag mig ödmjuk och stolt över att få föra medborgarnas talan för en tryggare och ljusare framtid.

Jeanette Schölin, kandidat för Sverigedemokraterna, Region Kronoberg