Värendsvallen – den fula ankungen

Christer Svensson (SD) ,
Rusta upp eller riv.
Foto:Anna-Stina Luttrén
Rusta upp eller riv.

Vi ska vara stolta över Arenastaden. Många idrottare från andra städer är avundsjuka på de fina möjligheter vi har att utöva idrott. Men Värendsvallen och dess A-plan är att betrakta som den fula ankungen. Förfallet började långt innan Östers IF lämnade för nybyggda Myresjöhus Arena.

På Växjö kommuns hemsida står det att arenan har goda förutsättningar för större friidrottstävlingar. IFK Växjö fyller 100 år 2019 och deras ambition var att kröna jubileumsåret med att arrangera SM i Växjö på Värendsvallen. Men så blir det inte. En av anledningarna är det bristfälliga underhållet av Värendsvallen. Sverigedemokraterna tycker det är tråkigt att en storklubb som IFK Växjö ratar Värendsvallen. Vår mening är att ser vi inte till att rusta upp Värendsvallen i dag får vi i framtiden ta beslut om rivning i stället. Att spara in på vaktmästarnas tjänster ser vi här resultatet av.

Mot den bakgrunden är det önskvärt att lyfta fram behovet av upprustning av Värendsvallen. Nu är vi väl medvetna om att det inte finns budgetutrymme i närtid men hoppas att Värendsvallen prioriteras upp i framtiden. Vilket jag ska verka för. Under tiden arrangerar IFK Växjö tävlingar inomhus medan den gamla betongkolossen gapar öde.