Växjö centrum behöver fler parkeringar

Debatt Artikeln publicerades

Det förvånar mig inte alls att 60 procent av de som Smålandsposten frågat är missnöjda med parkeringssituationen i Växjö.

Alternativet att åka kollektivt med de bussförbindelser som finns mellan landsbygden och Växjö är inte tilltalande, då de i de allra flesta fall sker vid tider som passar skolorna. Och då är butikerna inte öppna i Växjö. Dessutom erbjuds endast ett fåtal turer per dag, i vissa fall bara en.

Det innebär att vi som bor på landsbygden är hänvisade till bilen för att ta oss in till stan. Samtidigt är det inte miljövänligt att köra omkring långa stunder för att leta parkering.

Jag tycker det är bra att Växjö satsar på cykelvägar inne i tätorten. Och bor man i tätorten borde cykeln vara ett självklart alternativ när man ska ta sig till jobbet, dagis etcetera. Det är inte lika självklart om man bor i till exempel Kalvsvik eller Tolg.

Därför måste parkeringsfrågan för arbetspendlare och besökare till tätorten lösas med parkeringshus på höjden och pendlarparkeringar vid utkanten av stadskärnan.

Det är en fråga som Centerpartiet driver men som berör alla partier.

Thomas Magnusson, Centerpartiet