Christina Saliba på plats 17 i talangligan

Ekonomi Artikeln publicerades

Kändisskapet började med m-politiken i Växjö. I Stockholm arbetar 33-åringen med PR. Nu rankas Christina Salibas talang på plats sjutton i landet.

Grunden för placeringen lades i Växjö. Med en pappa som är entreprenör inom restaurangvärlden och en mamma som alltid stöttade henne har Christina Saliba, som förr hette Mourad, rusat upp på karriärstegen.
– Man har fått en god dos av självförtroende, skrattar hon och berättar i raskt tempo om sig själv.
– Jag har fortfarande ganska starka band till Växjö. Hela min familj bor där. Det började med att jag var landets yngsta ledamot i Växjö kommunfullmäktige.
Partiet var moderaterna och hon minns dåtidens partivänner Bo Frank och Katarina Brännström. Deras lärdomar tog hon åt sig av.
– Den politiska tiden i Växjö har betytt oerhört mycket. Förmodligen är det en av mina bästa skolor.
Vid omkring 20 år stod resväskan packad för flytt till Stockholm och studier i marknadsekonomi. Hon har arbetet i en presidentvalskampanj i USA och under en period var hon delägare i det kända PR-företaget Prime. Efter en 13 månader lång karantän efter splittringen med Prime har Christina Saliba nu börjat arbeta som vice vd på Weber Shandwick. Det är också en stor PR-byrå.
– En av världens största.
– Utmärkelsen är extremt smickrande. Jag tror att om man har passion för det man gör och innerligt tror och älskar det man gör blir man framgångsrik.
Orden flödar med en entusiastisk ton, om betydelsen av föräldrarnas arbetarbakgrund, om att brinna för saken, att hellre överleverera än att leverera. Samt att omge sig av människor som ger näring och stimulans. Och Christina Salibas passion stavas kommunikation och byggande av varumärken.
Bland annat handlar det om individers varumärken och att lära dem hantera media.
– De flesta jag har är hemliga. Men Växjös tennisspelare Jonas Björkman, artisten Petter är några. Och jag var med om att lansera Magdalena Graafs bok.