Glassbolaget går som tåget – satsar på export

Växjö Artikeln publicerades
Året har börjat bra för Alvestaglass. Under årets första två månader ökade försäljningen med 88 procent.
Foto:Alvestaglass
Året har börjat bra för Alvestaglass. Under årets första två månader ökade försäljningen med 88 procent.

Försäljningen för det Växjöbaserade glassföretaget Alvestaglass AB går spikrakt uppåt. Enligt den senaste rapporten ökade försäljningen med 88 procent.

Under januari och februari 2017 sålde Alvestaglass för 10,7 miljoner kronor, vilket ska jämföras med 5,7 miljoner under samma period förra året. Det är en ökning med 88 procent, meddelar företaget i ett pressmeddelande på tisdagsmorgonen.

– Inledningen på 2017 har gått som en raket. Vi ligger en bra bit över budget och det hårda arbetet under hösten ser vi nu ett resultat av. Från första januari tog vi över Järnaglass försäljning i Stockholm och har redan lyft deras försäljning med 50 procent. Som ett led i samarbetet har Alvestaglass erhållit option att köpa aktier i Järnaglass för att säkerställa de värden vi bygger upp, säger Richard Hertvig, vd i Alvestaglass, via pressmeddelandet.

Växjöföretaget satsar nu på exporten utomlands.

– Vi ser även att den starka hälsotrenden håller i sig och vår proteinglass levererar en bra bit över förväntan. Vår export har också tagit ordentlig fart och försäljningen i Finland är mycket positiv. Framåt så jobbar vi nu hårt på att få in våra produkter i övriga länder i Norden och Baltikum, säger Richard Hertvig.