Hammarplast tas över av Orthex AB

Ekonomi Artikeln publicerades

Hammarplast Consumer AB i Tingsryd har sålts.
Numera ingår företaget i den verksamhet som ligger under Orthex AB.

Ola Hermansson är vd för Hammarplast Consumer AB i Tingsryd. I en kommentar till den nyligen genomförda affären säger han att förhoppningen med alltihop är att Hammarplast Consumer AB ska kunna ta ännu ett stort steg i sin produktion av husgeråd av plast.
– Förhoppningsvis innebär det här att vi får mer att göra och kan utveckla verksamheten ytterligare i Tingsryd, säger Ola Hermansson bland annat.
Innan Hammarplast Consumer AB blev uppköpt av Orthex hade företaget omkring 160 personer anställda. Enligt Ola Hermansson är det tänkt att dessa anställda ska fortsätta i verksamheten precis som förut.
-Den här affären görs för att vi ska utveckla verksamheten, inte för att vi ska lägga ner den, fortsätter han.
Från Orthex sida ser man också positivt på att man nu har lyckats förvärva anrika Hammarplast Consumer AB.
-Köpet av Hammarplast Consumer AB är ett logiskt steg i vår strategi att söka tillväxt inom områden som är naturliga för oss. Affären gör två framgångsrika företag till en helhet som är ännu starkare, säger Alexander Rosenlew, vd för Orthex i ett pressmeddelande angående den avslutade affären.
Hammarplast Consumer AB grundades 1947 och ingick fram till företagsaffären i den familjeägda Hammarplastkoncernen. Företagets omsättning för 2010 låg enligt uppgift på omkring 280 miljoner svenska kronor.
Smålandsposten har, utan framgång, sökt de fackliga representanterna på Hammarplast Consumer AB för en kommentar.