Födelsedagar

Hanna Karlsson fyller 100

Födelsedagar Artikeln publicerades

100 år fyller idag Hanna Karlsson, Gemlavägen 1, Alvesta.

Hon är född i Pjätteryd på den lilla gården Granberga i Svinaberga by som tredje barnet i en skara på tolv syskon. Som vuxen tjänade hon piga hos charkuteristen Viktor Svensson i Killeberg. Senare gifte hon sig med Bertrand Karlsson från Brokhult i Göteryd.
Paret bosatte sig i Holmseryd och Kölaboda men övertog därefter gården i Brokhult som de brukade i tolv år. 1947 köpte de konditori Continental i Älmhult och efter några år flyttade de till Alvesta och övertog där konditori Västerport. Namnet ändrades senare till konditori City.
Makarna Karlsson köpte sig hus på Trädgårdsgatan i Alvesta där de bodde i många år. Som pensionärer deltog de aktivt i föreningslivet och sågs ofta på pensionärsdanserna. Maken avled 1988.
Nu har Hanna Karlsson funnit sig tillrätta på äldreboendet på Högåsen. Där utgör hon en färgklick och sjunger gärna gamla skillingryck med många och sorgliga verser. I närheten bor döttrarna Siv och Ingegerd som ofta hälsar på henne. Sin 100-årsdag kommer hon att fira med öppet hus på Högåsen. Hon hoppas att många vänner och släktingar kommer och firar högtidsdagen med henne.