Fotbolls-VM

Fifa slår tillbaka mot Maradona

Fotbolls-VM Artikeln publicerades

Englands seger mot Colombia i åttondelsfinalen rörde upp många känslor i fotbollsvärlden. En av de som reagerade starkast negativt var den före detta fotbollsstjärnan Diego Maradona som beskyllde domaren Mark Geiger för att ha favoriserat England.(TT)

Englands seger mot Colombia i åttondelsfinalen rörde upp många känslor i fotbollsvärlden. En av de som reagerade starkast negativt var den före detta fotbollsstjärnan Diego Maradona som beskyllde domaren Mark Geiger för att ha favoriserat England. Maradona ansåg att England felaktigt tilldömdes en straff som gav laget 1-0, och sade bland annat att segern var ett "monumentalt rån".

Uttalandet har nu fått Fifa att ryta ifrån. I ett uttalande skriver det internationella fotbollsförbundet att man "till följd av Maradonas kommentarer starkt tillbakavisar kritiken mot domarnas insats under matchen som man anser var bra i en tuff match med starka känslor".

Fifa skriver också att uttalandena är "fullständigt olämpliga och ogrundade" och att man är "väldigt ledsen för att läsa sådana utläggningar av en spelare som har skrivit historien för vårt spel".