Fotbolls-VM

Löfven: "Sverige går vidare"

Fotbolls-VM Artikeln publicerades

Statsminister Stefan Löfven (S) tror att Sverige går långt i herrarnas fotbolls-VM i Ryssland, men räknar inte med att det håller hela vägen till guld. - Det blir stentufft.(TT)

– Det blir stentufft. Men jag ser framför mig att Sverige går vidare till att börja med, säger Stefan Löfven till journalister i samband med en frågestund i riksdagen.

– Det här är ett så bra och jämnt lag, som består av elva individuellt skickliga spelare men som lag faktiskt blir mer än elva. Och med en fantastisk förbundskapten, tillägger han.

Han är tveksam till att peka ut någon självklar vinnare, men räknar med en överraskning.

– Jag vill ju (att det blir) Sverige naturligtvis, men det kanske är att önska för mycket. Vi ska se upp för Belgien säger jag.

TT: Sverige i VM-final, skulle du köpa en biljett till Ryssland då?

– Haha, det återstår att se. Kommer den glädjande dagen upp då ska vi ta beslut om det då.

Den svenska regeringen har beslutat att inte åka till Ryssland till invigningen eller till gruppspelet. Idrottsminister Annika Strandhäll (S) som tidigare sagt att hon är "djupt bekymrad över den politiska situationen i Ryssland, särskilt när det gäller demokrati och mänskliga rättigheter", öppnar för regeringsrepresentation under VM om Sverige går till slutspel.

– Då får vi se vad som händer, säger hon till Radiosporten.