Årets finaste byggnader utses

Växjö Artikeln publicerades
World Trade Center: "Byggnaden har en stark identitet som kontrasterar mot sin omgivning och berikar med sin solida och robusta prägel". 4 bilder
Foto:Växjö kommun
World Trade Center: "Byggnaden har en stark identitet som kontrasterar mot sin omgivning och berikar med sin solida och robusta prägel".

World Trade Center, Vackraste byggnaden i Växjö? Den är i alla fall en av de fyra som byggnadsnämnden har nominerat till årets byggnadspris.

Kandidaterna till årets byggnadspris är nu utsedda. Två flerbostadshus föll byggnadsnämnden i smaken: Hackan 23, på Kungsvägen 59, och Strandsnäckan vid Växjösjön. Skolan i den nya stadsdelen Bredvik, Pär Lagerkvistskolan, nomineras också. Liksom kontorskomplexet, World Trade Center, på stationsområdet.

I fjol vann Villa Circuitus, en rund enplanshuset i Vikensved strax utanför Växjö, byggnadspriset. 2015 vann Domkyrkocentrum och 2014 var det PM Gastrohotell som fick utmärkelsen.

Vilken byggnad som blir 2017 års bästa exempel på god arkitektur bestämmer byggnadsnämnden på sitt sammanträde den 25 oktober.