Kronoberg

Berusad chaufför blev häktad

Kronoberg Artikeln publicerades

Den berusade lastbilschauffören som i måndags greps vid Ikeas centrallager i Älmhult häktades under torsdagen av Växjö tingsrätt. Chauffören, som bland annat backade in i en annans lastbil, misstänks för grovt rattfylleri.

Under häktningsförhandlingen erkände chauffören att han kört berusad inne på Ikeas område och berättade att han var där för att lämna varor. Mannen berättade att han drack hembränd sprit efter att ha parkerat på det inhägnade området.
Polisen kopplades in sedan lagerarbetare tyckt att chauffören betedde sig märkligt och uppfattades som berusad. Mannen, som även kört mot en lastbil, blev påtagligt irriterad när poliserna som kom till platsen gjorde husrannsakan i hans lastbil.
Lastbilschauffören vägrade inledningsvis att blåsa i sållningsinstrumentet. Ett senare utandningsprov visade att mannen var kraftigt berusad, han hade närmare två promille alkohol i blodet.
Växjö tingsrätt häktade den utländske chauffören eftersom det finns risk för att han på fri fot lämnar landet. Åtal ska vara väckt senast den 5 februa­ri.