Kronoberg

Flicka våldtagen på Bergundaskolan

Växjö Artikeln publicerades
En flicka har anmält att hon våldtagits av en 16-årig pojke i nära anslutning till Bergundaskolan.
Foto:Urban Nilsson
En flicka har anmält att hon våldtagits av en 16-årig pojke i nära anslutning till Bergundaskolan.

En 16-årig pojke misstänks under skoltid ha våldtagit en flicka i anslutning till Bergundaskolan i Växjö. Han sitter nu anhållen.

– Brottsrubriceringen är våldtäkt. Utredningen är i ett känsligt läge och de inblandade är unga vilket gör att vi i nuläget inte lämnar mer kommentarer, säger Robert Loeffel, presschef i polisregion Syd.

Enligt vad Smålandsposten erfar inträffade våldtäkten i nära anslutning till Bergundaskolan. Den utsatta flickan är i ungefär samma ålder som den anhållne.

Händelsen ska ha inträffat under tisdagen, men polisanmäldes först under onsdagen och 16-åringen hämtades kort därefter till förhör. Efter förhöret beslutade åklagaren att pojken skulle anhållas.

– Det är självklart en väldigt allvarlig och ovanlig händelse. Vi ser över vårt eget trygghetsbefrämjande arbete utifrån att vi har tillsynsansvaret under skoltid, säger Camilla Holmqvist, chef för utbildningsförvaltningen i Växjö kommun.

Under onsdagseftermiddagen informerades de anställda på Bergundaskolan, men inte eleverna. Vårdnadshavarna till skolans elever informerades också senare under dagen.

Den misstänkte 16-åringen har stängts av från skolan.

– Vi har arbetat med att planera morgondagen (läs torsdagen) för att den ska bli så bra som möjligt. Vi har tillsatt en mängd extra resurser i form av elevhälsoteam, ökad vuxennärvaro och elevstödjare för att kunna bemöta oron som finns, säger Camilla Holmqvist.