Kronoberg

Kindtatuerad man jagas av polis för gruppvåldtäkt

Kronoberg Artikeln publicerades

Polisen har inte gripit någon av männen som deltog i helgens gruppvåldtäkt mot en 39-årig kvinna i Markaryd. Enligt uppgift var en av våldtäktsmännen tatuerad på ena kinden.

– Polisen kontaktade mig och frågade om jag kände någon som har ordet Love tatuerat på ena kinden. Jag lovade att jag skulle höra med alla mina vänner, kollegor och tatuerade människor om någon kände till det. Så då lade jag ut informationen på Facebook, säger Thomas Axelsson som driver en tatueringsstudio i Markaryd.

– Men jag hade inte i min vildaste fantasi kunnat drömma om att det inlägget skulle bli så här uppmärksammat. Jag är rätt chockad.

Thomas Axelsson säger att han under måndagen lämnade uppgifterna som framkommit till polisen i Markaryd.
– Några säger att de sett den här människan med en sådan tatuering i Markaryd samma dag som brottet skedde.

Kronobergspolisens utredare går nu igenom och värderar tipsen som hittills kommit in. Polisen är angelägen att komma i kontakt med personer som har gjort iakttagelser i centrala Markaryd av en gruppering med fem män.

– Det finns uppgifter om att fem män som bröt på något utländskt språk fanns på plats när brottet skedde, säger Anders Idensjö, en av Kronobergspolisens mest erfarna utredare när det gäller grova våldsbrott.

Enligt vad som hittills framkommit var männen uppskattningsvis mellan 30 och 50 år gamla. Våldtäkten avbröts när gärningsmännen hörde andra personer närma sig och kvinnan kunde via en släkting larma polisen.

– När det gäller detaljer runt själva våldtäkten så håller vi än så länge det för oss själva, tillägger Anders Idensjö som i dag ska prata med den utsatta kvinnan.

– Ett nytt förhör ska hållas med henne för att försöka få fram mer detaljer.

Den brutala våldtäkten inträffade utomhus vid 23.30-tiden under natten till i söndags på Trädgårdsgatan i centrala Markaryd. Kvinnan var ensam på väg hem från en väninna när hon överfölls och våldtogs i närheten av bilfirman Motorcentrum.

Överfallsvåldtäkter där offer och gärningsman är helt okända för varandra är alltid svårutredda. I det här fallet handlar det dessutom om att försöka identifiera fem män och kartlägga vem som gjorde vad.

För att få en misstänkt man dömd i den här typen av utredningar är ofta teknisk bevisning helt avgörande. Överfallet rubriceras i dagsläget som grov våldtäkt och minimistraffet är då fyra års fängelse.