Kultur & nöje

Adrijana gör entré ihop med nya Charlotte

Melodifestivalen Artikeln publicerades
Charlotte Perrelli och Adrijana tävlar mot varandra i Melodifestivalens första deltävling i Göteborg. Läs mer om dem under hela helgen.
Foto:Lars-Göran Rydqvist
Charlotte Perrelli och Adrijana tävlar mot varandra i Melodifestivalens första deltävling i Göteborg. Läs mer om dem under hela helgen.

Melodifestivalen 2017 är pirrig, magisk och kul. I alla fall om man får tro artistfältet i deltävling ett som sänds i SVT i morgon kväll. Kultur och nöje har siktet lite extra inställt på Adrijana från Rottne och Charlotte från Hovmantorp.

Ute tar ett disigt och småkyligt Göteborg emot de första sju tävlande i årets Melodifestivalcirkus. Inne i Scandinavium arena är det desto varmare. Till lilacerisa färgtoner repeterade startfältet varsin halvtimma och tog därefter emot mediernas frågor.

Först ut på scenen i morgon kväll är förra årets debutant Boris Renée, som är extra taggad inför att få inleda hela tävlingen.

– Det känns pirrigt och nervöst, men det har varit bra att få träna ett år på det här. Jag har helt lagt av med fotbollen och fokuserar på min dröm som är musiken. Min låt är fartfylld, glad och kärleksfull, säger han.

Än en gång ställer Charlotte Perrelli upp i dessa sammanhang. Denna gången är hon inte inställd på att vinna och säger att det vore fint att komma till andra chansen.

– Att gå vidare ingår inte i min plan, men jag är jätteglad över att vara här, säger hon.

En som däremot är i Göteborg för att vinna är Adrijana Krasniqi från Rottne. Hon kallar sig kort och gott för Adrijana när hon står på scenen och hon lyser av självförtroende.

– Jag tävlar för att vinna. Satsar man stort blir det bra, säger hon och ler med hela ansiktet.

Och visst kan det bli så. Under presskonferensen var kön av journalister längst till just Adrijana och Youtubegruppen De vet du. Tre av de fyra medlemmarna var iklädda t-shirts som det stod Perrelli på.

– Det är en hyllning till Charlotte. Hon är schlagerdrottning, säger Johan Gunterberg.

Att gå från Youtube till mello är ett stor steg konstaterar alla fyra i gruppen. Eller ja, tre. En av bandmedlemmarna pratar inte med någon.

– Vi hade ett magiskt rep i dag. Helt fantastiskt! Nu ska vi ha kul, utbrister Johan Gunterberg.

Och kul ska också Dina Nah ha. Hennes bidrag är en upptempolåt om kärlek.

– Det här är otroligt roligt. Det som är jobbigt är att det är en tävling, för jag är en så dålig förlorare, säger hon.

De två förhandsfavoriterna, Ace Wilder och Nano, står vid borden bredvid varandra. Och veteranen har ett råd till debutanten.

– Läs inte allt som skrivs, utan stäng av facebook och instagram och koncentrera dig på att göra din grej, säger Ace Wilder.

Fakta

Deltävling 1

Her kiss – Boris Renée

Amare – Adrijana

One more night – Dina Nah

Road trip – De vet du

Mitt liv – Charlotte Perrelli

Wild child – Ace Wilder

Hold on – Nano

Visa mer...